Aplicații / mHealth

Aplicație pentru calendar menstrual. Update 2016

Aplicație pentru calendar menstrual. Update 2016

Cea mai folosită aplicație pentru calendar menstrual în topul de gen pentru Android este Period Tracker My Calendar. Pentru sistemul de operare iOS, cea mai folosită aplicație pentru calendar menstrual este Period Diary.

UPDATE 2016. Articolul despre aplicația pentru calendar menstrual s-a bucurat de succes în rândul cititoarelor site-ului ehealthromania.com. Tocmai de aceea, am adăugat acest UPDATE, în care am adăugat alte aplicații de gen foarte folosite în întreaga lume în 2016. Period Tracker – My Calendar a rămas în topul celor mai folosite aplicații dedicate ciclului menstrual. La aceasta se adăugă:

Period Diary este o aplicație pentru alendar menstrual disponibilă pentru iOS. Protejată de o parolă pe care ți-o setezi singură, astfel încât nici o altă persoană nu va avea acces la notițele tale, această aplicație pentru calendar menstrual îți va oferi informații precise despre ciclulul tău lunar. Cu cât introduci mai corect datele, cu atât aplicația instalată îți va fi mai folositoare și nu vei fi luată prin surprindere de prima zi a menstruației.

iPeriod Period Tracker Ultimate este o aplicație pentru calendar menstrual despre care revista Forbes a declarat că este ”Top iPhone App for Busy Women”. Ce o diferențiază de alte aplicații de același gen? Ei bine, în primul rând are un touch ID pentru a putea intra în aplicație, gestionezi mai ușor pictogramele personalizate în funcție de nevoile tale, are inclusiv un memento pentru autoexaminarea sânilor și primești alerte direct în căsuța de e-mail

Aplicații pentru calendar menstrual – Top 3:

Period Tracker – My Calendar, Period Diary, iPeriod Period Tracker Ultimate

Din telefonul unei femei nu ar trebui să lipsească aplicația pentru calendar menstrual. Un calendar menstrual care să-ți poată indica data începerii ciclului, perioada de fertilitate sau cea de ovulație este o necesitate.

După ce vei descărca aplicația gratuită Period Tracker – My Calendar ai să îndrăgești acest calendar menstrual, pentru că va deveni un adevărat jurnal intim. În afara funcției de a-ți ține evidența lunară a ciclului menstrual, aplicația digitală te ajută să-ți urmărești ovulația și să afli zilele când ești fertilă, să faci notițe despre anumite stări și simptome, greutate, dar și să ții o evidență a tratamentului medicamentos sau doar a pastilelor anticoncepționale pe care le iei. Opțional, poți înregistra și zilele în care ai avut relații intime cu partenerul tău, dar și alte semne de fertilitate, inclusiv monitorizarea temperaturii și a fluidelor cervicale.

Citiți și 7 minute de antrenament, aplicație fitness pe mobil

Dacă nu-ți dorești să rămâi însărcinată, telefonul mobil devine un consilier de nădejde. Astfel, poți instala o aplicație foarte ușor de folosit, un calendar menstrual care va înlocui notițele din jurnalul tău secret. Notând câteva date simple, această simplă aplicație calendar menstrual îți va calcula exact perioadele de fertilitate, dar și pe cele de infertilitate. Tot ceea ce va trebui să faci este să bifezi în aplicație în fiecare lună data primei zile de menstruație.

calendar menstrual

Dacă îți este mai comod, poți folosi această aplicație calendar menstrual în limba română. Cu cât introduci mai multe date referitoare la menstruație, cu atât precizia aplicației este mai bună.

Nu neglija sănătatea sânilor! Citește și Aplicații care te ajută să depistezi cancerul de sân

Ciclul menstrual este un proces natural care apare în viața tuturor femeilor. Apare la pubertate și, după ce devine regulat, revine în fiecare lună până la vârsta de 45-55 de ani. În timpul acestui ciclu menstrual, oraganismul femeilor eliberează hormoni care pregătesc organismul pentru o viitoare sarcină. Ciclul menstrual al fiecărei femei este unic. Durata medie a ciclului menstrual este de 28 de zile și apare o dată pe lună, dar această medie poate fi diferită de la femeie la femeie. Tocmai de aceea, pentru a nu uita aceste date, este foarte comod ca prima zi a fiecărui ciclu să fie bifat într-o aplicație calendar menstrual.

Dacă vrei să scapi de kilogramele în pus, citește Top 3 aplicații Android de slăbit

View Comments (7)
Aplicații / mHealth

More in Aplicații / mHealth