Consultații medicale virtuale sau medicul la dispoziția ta

Pentru mulți oameni, obtinerea unei programări la medicul specialist poate să fie o veritabilă provocare. Uneori programarea pentru consultații medicale poate dura mult mai mult decât este sigur pentru sănătatea pacientului. Soluția vine din partea sistemelor de telemedicină, din partea domeniului medical nou și revoluțional eHealth.

Două aplicații excepționale dovedesc că realizarea unor consultații medicale virtuale se dovedește utilă, eficientă și extrem de avantajoasă. Beneficiile aparțin în egală măsură pacientului și medicului.

Teladoc este o aplicație funcțională exclusiv pe teritorului Statelor Unite ale Americii. Nu poate fi descărcată și utilizată în afara granițelor SUA, dar se dovedește un veritabil succes. Teledoc a acumulat o experiență de care Europa și restul lumii are multe de învățat. Imediat după lansare Teledoc a fost cap de afiș în presa din SUA.

Aplicația este accesibilă doar contracost, iar după ritmul încasărilor, a fost și este un succes uriaș.

Dincolo de aspectele financiare – unitate de măsură certă pentru eficiență, Teladoc pune față în față medicul specialist și pacientul, dar în mod virtual, și permite realizarea unor consultații medicale efective, dar unde medicul și pacientul nu se află în aceeași încăpere. Practic Teledoc oferă o vizită la medic prin intermediul unui smartphone, computer sau tabletă. Consultația costă în medie 50 de $. Teledoc are secțiuni de medicină de familie, medicină internă, pediatrie.

Citește și: Cinci moduri în care tehnologia va schimba, la nivel mondial, sistemul de sănătate

Teladoc îți permite să iei legătura cu un medic specialist în cel mult 10 minunte și poți dialoga direct cu acesta. Consultația poate fi intermediată de facilitățile aplicațiilor eHealth disponibile pentru telefoane inteligente, iar medicul poate prescrie o rețetă care urmează a fi eliberată de o farmacie parteneră a aplicației. În plus aplicația oferă medicului care realizează consultația acces la dosarul medical al pacientului.

Aplicația are pachete de consultații pentru diferite categorii de vârstă, iar medicul care oferă consultația poate face o planificare la specialist, poate cere o serie de investigații de specialitate sau poate semnala o urgență medicală și poate alerta serviciile de urgență.

Teledoc a fost laudată și criticată în egală măsură, dar ceea ce contează este că se dovedește a fi un cap de pod și o dovadă certă a faptului că medicul virtual și aceste consultații virtuale sunt o soluție necesară, utilă și mai ales funcțională pentru orice sistem de sănătate, indiferent de gradul său de dezvoltare și performanță. În plus aplicația a trecut cu succes testul timpului, fiind la fel de utilă și acum, la aproape trei ani de la lansare.

consultații medicale

Un alt serviciu care funcționează după același principiu este Doctor in Demand. Aplicația funcționează contra cost și este accesibilă oricui are un telefon inteligent sau un calculator care este conectat la internet și are o cameră vido și un microfon/receptor incorporat.

Doctor in Demand a fost gândit ca un StartUp în sănătate și a avut o creștere a cifrei afacerilor de 50 de milioane de $ în doar șase luni de la lansare, la mijlocul lui 2015.

Te-ar putea interesa și: Tehnologia viitorului, disponibilă azi. 9 avantaje absolute

Doctor in Demand oferă consultații medicale prin intermediul dispozitivelor conectate la internet. Poți avea acces la aceste consultații de oriunde, 24 de ore din 24 și șapte zile din șapte. La fel ca și Teladoc, Doctor in Demand oferă consultații de medicină generală și pediatrie, dar are și secțiuni de medicină preventivă, medicină de urgență, psihiatrie și puericultură pentru tinerii părinți. La cererea prealabilă a unui pacient, după achitarea unor taxe (de la 40 la 90 de dolari), urmează un dialog efectiv cu un medic specialist. În funcție de cazul în sine se poate cere intervenția unui echipaj de urgență sau se prescrie o rețetă și se fac recomandări medicale.

Doctor in Demand a dovedit ca principiul acestor consultații virtuale cu medici reali, dar prin intermediul dispozitivelor de comunicare la distanță sunt extrem de apreciate și solicitate de pacienți.

Avantajele sunt certe. Costurile mici, accesul la medici buni, accesul foarte rapid la medic în confortul de acasă, de fiecare dată când este necesar.

Citește și: Medicii virtuali caută, cu disperare, pacienți

Teladoc și Doctor in Demand dovedesc prin succesul economic pe care le-au avut, prin numărul în creștere al celor care apelează la aceste mod de realizare a unor consultații medicale dovedește că acest tip de asistență medicală este nu doar necesară, dar și foarte bine primită.

Ca să-ți faci o imagine completă citește totul despre telemedicină și medicina virtuală.

Sursa: imedicalapps.com