GlaxoSmithKline, prima companie farmaceutică care utilizează ResearchKit Apple

GlaxoSmithKline sparge gheața și devine prima companie producătoare de medicamente din lume care utilizează potențialul uriaș de cercetare oferit de ResearchKit Apple. Beneficiile acestei colaborări sunt reciproce, dar cei mai avantajați vor fi pacienții.

ResearchKit Apple este mai util pentru cercetare decât un studiu standardizat tipic finanțat pentru colectarea de date. Aplicația pusă la dispoziție de Apple face orice cercetare mult mai ușoară, benevolă și oferă utilizatorilor posibilitatea să participe la studii, inclusiv medicale, din confortul de casele lor. Sunt reduse costurile, iar numărul participanților la un studiu sau la o colectă de date este mult mai mare.

Concluziile prelucării informațiilor, adunate de la un număr mare de subiecți crește performanțele și corectitudinea analizei obiectului/produsului/situației studiate. În ciuda acestor avantaje GlaxoSmithKline este prima companie farmaceutică care foloseste aplicații de tip ResearchKit.

GlaxoSmithKline studiază artrita reumatoidă

Colaborarea este în faza de proiect. În următoarele trei luni, GlaxoSmithKline să implice 300 de participanți într-un studiu privind artrita reumatoidă. Compania urmărește identificarea simptomelor fizice și emoționale ale celor care au aceasă boală. Sunt analizate nivelurile de durere provocate de afecțiunea reumatismală și starea de spirit.

Există posibilitatea de a înregistra și colecta date prin intermediul unor senzori pe care îi are iPhone-ului pentru a înregistra un exercițiu test pentru încheietura mâinii care să evalueze mai bine gradul de afectare al articulațiilor în urma bolii.

Citeste: Facebook intră în industria sănătății digitale

GlaxoSmithKline

Reprezentanții GlaxoSmithKline derulează această prima colaborare cu ResearchKit Apple. Partea bună este că au în plan colaborarea și cu alte platformele digitale. Scopul principal – studii clinice pentru unele medicamente. Această colaborare este un text care trebuie să dovedească că se pot depăși unele disfuncționalități. De exemplu utilizatorii înscriși în studiu nu vor accesa aplicația de câte ori este necesar pentru furnizarea de date, vor renunța pur și simplu sau vor introduce date eronate.  O soluție ar fi ca participanții la acest gen de studii să fie recompensați cu bani, pentru corectidudinea datelor și frecvența introducerii acestora.

Citește: Firmele farmaceutice au pierdut startul in mhealth

Succesul de care va beneficia acest studiu inițiai de GlaxoSmithKlinepoate determină alte companii farmaceutice să folosească aplicațiile de tip ResearchKit. Ceea ce este însă demn de remarcat este că prin utilizarea ResearchKit, GlaxoSmithKline face un pas înainte diversificând genul de instituții care au utilizat această platformă care, până în prezent, a inclus doar spitale și universități.

Apple a lansat recent și CareKit

Apple nu a ratat oportunitatea unei astfel de colaborări și a lansat CareKit, o platformă open-source destinată pacienților care crează un cadru de lucru pentru dezvoltatori să realizeze aplicații care să permită monitorizarea starii zilnice de sănătate.

Afla multe alte detalii despre ResearchKit

ResearchKit una din cele mai utilizate aplicații medicale. Apple este unul din producătorii care s-a aplecat mereu cu mare interes spre tot ceea ce poate însemna eHealth și a făcut lucruri concrete de excepție pentru domeniul medicinei digitale. Lansat cu doar doi ani în urmă, ResearchKit este o aplicație accesibilă oricui, având și variante compatibile pentru Android. ResearchKit a atransformat un iPhone într-un instrument medical real.

Aplicația are secțiuni dedicate pentru bolnavii de Parkinson, pentru cei care au crize comțiale. În plus este un instrument valoros de cercetare pentru cei care au Parkinson. Aplicația are secțiuni dedicate celor care au avut accidente vasculare cerebrale, pentru cei care suferă de boli cardiovasculare, diabet, astm și cancer. Aplicația este gratuită.

Poți descărca aplicația ResearchKit aici

Sursa: digitaltrends.com