Medicina personalizată – ținta Comisiei UE în 2016-2017

Medicina personalizată și sănătatea vârstnicilor sunt cele două ținte pe care Comisia Europeană și le propune pentru anii care vin

Și, pentru a sincroniza și încuraja eforturile locale ale statelor, va investi aproape un miliard de euro, câte 500 de milioane în fiecare dintre cei doi ani ai subprogramului.

Planurile fac parte din Digital Agenda for Europe 2020 (în limba engleză), cunoscut sub numele Horizon 2020. Horizon 2020 a debutat în 2014 și este un program de patru ani, împărțit în două jumătăți, 2014/2015 și 2016/2017.

Medicina personalizată

Într-un material de 80 de pagini pe care îl puteți DOWNLOAD-a gratuit de aici, este explicat cum văd comisarii europeni abordarea și depășirea obstacolelor într-o mulțime de probleme ale sănătății, cum ar fi

  • implementarea noutăților medicale în țările UE cu venituri mici și medii (pag. 37)
  • noi terapii pentru boli rare (pag. 17)
  • inovația în eHealth și implicarea pacientului (pag.23)
  • medicina personalizată (pag.7)

În program, un loc aparte îl are îmbătrânirea populației europene și nevoia de cumula planuri și strategii care să le asigure tot mai vâstnicilor cetățeni EU o îmbătrânire sănătoasă („healthy ageing”).

Citiți și Sănătatea vârstnicilor susținută prin tehnologia inteligentă

Premiu de 1 milion de euro

Dincolo de proiecte și abordări clasice, Comisia va oferi un premiu de 1 milion de euro pentru cel mai bun proiect împotriva folosirii abuzive sau nenecesare a antibioticelor. Problema produsă nu este doar supramedicația, ci mai ales rezistența tot mai crescută a rezistenței la antibiotice. Ținta este o abordare selectivă, practic un model incipient din medicina personalizată: Se dorește găsirea unui test la îndemâna profesioniștilor din sănătate care să poată indica rapid dacă pacientul are sau nu nevoie cu adevărat de antibiotice. O încercare dificilă, de aici și dimensiunea premiului pus în joc.

DOWNLOAD STUDIU

 

Alte studii europene disponibile pentru download:

Sisteme de sănătate în Europa.

Stilul de viață în sistemele clasice de sănătate.

 

Sursa https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en/h2020-section/health-demographic-change-and-wellbeing