PulsePoint – aplicaţia care îi poate salva pe cei care fac atac de cord

Unele dintre cele mai puternice aplicaţii ale tehnologiei implică conectarea oamenilor la momentul potrivit. Când o idee bună este combinată cu o implementare solidă, efectele pot fi remarcabile. Despre asta este vorba şi în cazul lui PulsePointRespond – aplicaţia mobilă care îi poate salva pe cei care fac atac de cord.

Marea idee din spatele lui PulsePoint este ca dispeceratele de urgenţă aibă la dispoziţie o aplicaţie mobilă cu ajutorul căreia să-i alerteze pe cei care au cunsotinte certificate de resuscitare cardio-respiratorie în apropiere de ei se află cineva care suferă un atac de cord. Într-o astfel de situaţie de urgenţă, un răspuns mai rapid poate reprezenta diferenţa dintre viaţă si moarte sau invaliditate. Un cetăţean cu cunoştinţe de acordare a primului ajutor care ajunge rapid la victima, înaintea medicilor, sporeşte substanţial şansele de supravieţuire ale acesteia.

Dacă un utilizator de PulsePointRespond răspunde la o alertă, telefonul îi va indică pe harta locul unde se află victima precum şi amplasarea celui mai apropiat defibrilator extern automat care îl poate ajută readucă inima victimei la un ritm sănătos.

Aplicatia PulsePoint Respond

Potrivit datelor American Heart Association, mai puţin de 8% din cei care suferă de atac de acord supravieţuiesc. Executarea manevrelor de resuscitare cardio-respiratorie pot dublăsau chiar triplă şansele de supravieţuire ale victimei. Folosirea unui defibrilator înseamnă rezultate şi mai bune. Conform datelor Heart and Stroke Association Canada, combinarea manevrelor de resuscitare cu folosirea defibrilatorului portabil şansele de supravieţuire în urmă unui atacă de cord cresc cu peste 75%.

Aici gasesti aplicatii care masoara pulsul

Până acum, mai mult de 400.000 de persoane instruite şi certificate CPR (cardiopulmonary resuscitation) şi-au instalat aplicaţia pe dispozitive Android sau iPhone. Richard Price,şeful departamentului de pompieri din San Ramon, California şi preşedintele Fundaţiei Pulse Point a declarat pentru The Huffington Post până acum aplicaţia a activat aproape 16000 de voluntari care au răspuns astfel la peste 6000 de urgenţe cardiace.

Pe măsură ce tot mai multe departamente de pompieri din Statele Unite au adoptat acest sistem, apar tot mai multe rapoarte pozitive iar în acest momet Fundaţia construieşte o baza de date care cuprinde toate defibrilatoarele portabile publice din Statele Unite.

Fundatia PulsePoint

PulsePoint este unul dintre cele mai bune exemple de tehnologie civică. Pulse Point a ajuns în peste 1400 de localităţi din 23 de state americane. Anul acesta, aplicaţia a ajuns şi înLos Angeles care este a două arie metropolitană din Statele Unite. Urmează, se pare, District of Columbia.

Pe când şi la Bucureşti?

 

www.huffingtonpost.com