Aplicație dieta ketogenică

Dieta ketogenică este una dintre cele mai controversate cure de slăbire recomandate în ultima vreme de unii nutriționiști.

Planul de dietă ketogenică se bazează pe consumul alimentelor bogate în proteine și pe evitarea celor care conțin carbohidrați. O regulă de bază a acestei diete spune că meniul unei zile trebuie să cuprindă 65% grăsimi, 30% proteine și 5% glucide.

Dieta ketogenică cuprinde două faze: cea de atac și cea de menținere, care trebuie ținută pe termen lung. O altă regulă foarte importantă a acestei diete este renunțarea la sedentarism, iar aceasta presupune antrenamente de cel puțin trei ori pe săptămână. Dacă vrei s-o încerci, descarcă una dintre aplicațiile dedicate acestei diete.

Top 5 aplicații dieta ketogenică

KiloCalorii – Este o aplicație dezvoltată de un roman, Dumitru Chele pe numele său. Aplicația este un jurnal alimentar, îți dă sfaturi personalizate și recomandări despre ce alimente trebuie să consumi pentru a scădea în greutate. Este o aplicație ușor de folosit și vei găsi o bază de date cu peste 6000 de alimente, preparate gătite și băuturi, toate adaptate pieței românești. O poți descărca gratuit pentru sistemul de operare iOS. Apasă aici.

KetoDiet – O aplicație în care vei găsi peste 100 de rețete special create pentru dieta ketogenică (sau dieta keto), bogate în grăsimi, ponderate în proteine și sărace în carbohidrați. Pierderea în greutate este doar unul dintre beneficiile acestei diete, la aceasta adăugându-se îmbunătățirea nivelului colesterolului, scăderea riscului de accident vascular și a bolilor de inimă. O poți descărca pentru iOS de aici, iar pentru Android de aici.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gd91V2ogc3A

 

Keto Diet Guide and Calculator – Aplicația îți oferă, pe lângă rețete specifice acestei diete, sfaturi și informații despre beneficiile curei, dar și eventualele riscuri, sfaturi despre primii pași pe care să-i faci atunci când vrei să urmezi dieta ketogenică, lista cu alimentele permise, dar și cu cele pe care să le eviți, un calculator zilnic de calorii consumate. O găsești aici pentru sistemul de operare Android.

Keto – Low Carb Diet Tracking – Dacă ești în căutarea unei aplicații ușor de folosit și care să te ajute să mănânci corect, ai găsit-o! În mod obișnuit, organismul nostru folosește carbohidrați drept combustibil. În lipsa acestora, organismul va învăța să consume grăsimile drept combustibil. Doar că la această dietă ketogenică, pentru reușita ei, este important să contorizezi caloriile și proteinele. Și pentru aceasta îți vine în ajutor aplicația. Pe lângă sfaturile de a mânca corect și ușurința de a afla ușor și rapid numărul caloriilor alimentelor pe care le consumi, aplicația te avertizează când ai ajuns la pragul maxim de carbohidrați pe zi. O poți descărca gratuit de aici.

Keto Diet Guide and Calculator (sau Ketogenic Diet) – Dieta ketogenică nu este o magie, ci are niște reguli pe care trebuie să le urmezi dacă vrei să slăbești sănătos. Învățând regulile acesteia și punându-le în practică, zi de zi, vei reuși să scapi de kilogramele în plus. Toate aceste sfaturi, beneficii și contraindicații, mituri legate de dieta ketogenică, liste cu alimente permise și interzise, idei de rețete le găsești descărcând aplicația de aici.

 

Alimente permise în dieta ketogenică

Dieta ketogenică se bazează pe consumul crescut de grăsimi. Printre acestea se numără nucile, diverse semințe: inul, cânepa, strugurii ori dovleac, migdale crude, alunele de pădure, avocado, germeni de grâu, măsline, unt, smântână, brânzeturi fermentate, unt de cocos, ficat, creier. Nici cărnurile nu lipsesc din dietă. Dacă te-ai hotărât să urmezi această dietă ketogenică, nu ocoli carnea de vită, porc, oaie, dar nici carnea de pește. Printre alimentele permise se regăsesc salata verde, broccoli, varza, fasolea verde, castraveții, roșiile, dar toate alimentele care conțin fibre și carbohidrați este bine să le consumi în cantități limitate.

 

Alimente pe care să le consumi cu precauție în dieta ketogenică

În prima fază a planului de dietă ketogenică, cea de atac, evită consumul cerealelor. Iar printre acestea se numără pâinea din orice cereale, pastele făinoase, fulgii și mămăliga. Tot din rândul alimentelor pe care trebuie să le consumi cu moderație atunci când te-ai hotărât să urmezi dieta ketogenică, se numără cartofii, fructele, lactatele nefermentate, mierea, zahărul, alcoolul și băuturile carbogazoase.

 

Sursă text și foto: ketogenic-diet-resource.com, pixabey.com