Cele mai bune aplicații iPhone pentru studenții la medicină

Lista cu cele mai bune aplicații iPhone pentru studenții la medicină sunt un instrument de lucru valoros, util și foarte simplu pentru aceștia. Conform statisticilor, cei mai mulți medici și studenți la medicină folosesc dispozitive iPhone.

Undeva între 80 și 90% dintre studenții la medicină, rezidenți și medici folosesc un iPhone. Unul din motive sunt chiar aceste aplicații dedicate medicilor și studenților la medicină dezvoltate în ecosistemul Apple și utilizabile doar în sistemul iOS. Android a sesizat acest fapt și vine tare din urmă….(află AICI cum)

Pentru uzul studenților la medicină, pentru rezidenți și pentru medicii aflați la începutul practicii medicale, iată care sunt cele mai bune aplicații. 

Ai aici și Cele mai apreciate 7 aplicații medicale

1. Medscape Mobile. O aplicație gratuită dedicată studenților la medicină, dar nu doar lor. Este foarte vastă, utilă și extrem de bine organizată. Este o aplicație renumită pentru dicționarul de medicamente uriaș, care se actualizează permanent, pentru clasificarea foarte riguroasă a bolilor, semnelor clinice primare ale acestora și pentru sfaturile referitoare la investigațiile de confirmare. Aplicația funcționează și în offline. Conține imagini simple, clare, relevante, cele mai multe însoțite de articole foarte utile, complete și corecte. 
Aplicația are referiri chiar și la cele mai rare boli
.Complexitatea aplicației poate să fie pentru cei care o folosesc prima dată, copleșitoare.

studenții la medicină (2)

Citește și un material despre Medicină digitală. Resurse gratuite și academice

2. Epocrates.  Este considerată una dintre cele utilizate aplicații pentru studenții la medicină. Este gratuită. Este o aplicație care identifică pastile, are o monografie completă a bolilor, teste de diagnostic și imagini de înaltă rezoluție relevante și foarte utile pentru studenți. Este ușor de utilizat și foarte rapidă. Se poate spune că este o variantă mai prietenoasă a precedentei aplicații, dar are și propriile ei particularități. Ideea este că un student la medicina, care se respectă are aceasta aplicație pe iPhonul său. Aplicația nu are date despre boli rare și omite detaliile de finețe.

studenții la medicină (1)

Citește despre Cele 3 motive pentru care medicii intră online

Bibliografie pentru studenții la medicină

3.MedCalc. Este una din cele mai bune aplicații în ceea ce privește formulele medicale, de la cele simple, la cele complicate. Știe toate ecuațiile de filtrare renală – studenții la medicină știu la ce mă refer! Este simplu de utilizat, are explicații ale tuturor formulelor, convertește toate unitățile de măsură. Aplicația este un veritabil colac de salvare, plus că te ferește de erori. Costă foarte puțin (doar 0.99 $).

4. Micromedex. Este un fabulos dicționar de medicamente și substanțe active. Știe totul despre farmacopee, droguri terapeutice, substanțe active și știe numele comercial al acestora, în toate (aproape) variantele. Micromedex este ușor de utilizat și este gratuit. Este aplicația pe care o folosesc și farmaciștii și este cartea de căpătâi pentru studenții la farmacie. Există și o varianta super completă, permanent actualizată care costă 100 de $ dar este utila și poate fi privită ca o investiție. Aplicația conține pe scurt și indicații/contraindicații pentru toate substanțele active, dar și reacții adverse, farmacodinamica substanțelor și mecanismele de acțiune.

Citește și:Aplicații folosite de medici și riscul pentru pacient

5. Eponyms. După cum îi spune și numele este o colecție completă de afecțiuni, situații, teste și alte asemenea cu nume proprii. Aplicația știe ce este sindromul McArdle și fractura Galeazzi. O să le ai pe toate mereu la îndemână. Aplicația este foarte logică, iar toate acele eponimele sunt ușor de găsit. Chiar și cele obscure. Aplicația este gratuită.

6. Wikipanion Este o aplicație care permite utilizatorului să navigheze pe Wikipedia repede și bine. Se încarcă repede. Are o bună formatare și este mai prietenoasă decât site-ul pentru dispozitive mobile al Wikipediei.

Citește și: Aplicații Android de sănătate. Top 7

7. Diagnosaurus. Este o modalitate rapidă de a diferența un diagnostic. Te ajută să găsești posibilele boli plecând de la un simptom sau de la un grup de indicii. Oferă mai multe variante dar diagnosticul corect se află mereu printre acestea. Este gratuită este un instrument de lucru excelent pentru studenții la medicină pentru că este un foarte bun antrenament. Aplicația funcționează și în offline.

Experiențe practice pe telefon

8. iRadiology Aplicația este o colecție de radiografii clasice cu etichete utile, legende și discuții. Etichetele și discuțiile fac din radiologie o disciplină simpatică și ușor de învățat. Aplicația este gratuită și are o bancă de date foarte mare. Este mai utilă dacă este folosită pe un ecran mare pentru că pe telefon este puțin obositoare.

radiology

Citește și: Aplicații care te ajută să depistezi cancerul de sân

9.  Skyscape Medical Resources. Skyscape nu este doar o aplicație, este o platformă pentru resurse medicale. Ai acces la tratate de medicină de la Harrison, Dynamed, Harriet Lane,  manuale de Pediatrie și mult mai mult! Este contra cost, dar prețul este infinit mai mic decât avantajele pe care le oferă. Ai acces la cele mai bune și mai folosite tratate de medicină ale momentului. Aplicația nu este foarte rapida, dar este extrem de utilă.

Citește și: Top 5 aplicații Android şi iOS pentru fitness. Cum îți poate asista telefonul cursa de jogging

10. Pepid.  Se poate spune că este o bijuterie printre aplicațiile utile pentru studenții la medicină. Este rapidă, ușor de utilizat, cuprinzătoare și întotdeauna dă răspunsurile de care ai nevoie. Știe aparoape totul despre boli, tratamente clasice, analize și medicamente. Are și opțiunea de a completa aplicația cu experiențele tale proprii. Este un fel de profesor cuminte și calm care răspunde la toate nelămuririle tale, de la simptome la dozele terapeutice, de la efecte secundare la prognostic. Este contra cost, dar merita din plin investiția. Există și o variantă gratuită, minimală. Are deseori promoții și perioade în care se oferă bonusuri pentru cel ce o descarcă.

Sursa: internetmedicine.com