Aplicaţii medicale mobile

Menţinerea sănătăţii poate fi o muncă grea în zilele noastre. Mai multe aplicații medicale ne pot însă ajuta.

Petrecem nenumărate ore cu smartphone-ul în mâna, jucând jocuri captivante sau vizionând videoclipuri. Aceste obiceiuri pot avea efecte negative asupra sănătăţii noastre fizice sau psihice. Totuşi, smartphone-ul poate fi şi un accesoriu bun din punct de vedere medical. Iată, mai jos, câteva aplicaţii mobile sănătoase (in engleza):

1.Microdemex – o aplicaţie simplă de referinţe farmaceutice care te ajută găseşti recomandările, dozajul sau efectele adverse ale unui medicament.

2.UpToDate – pentru cei care studiază medicină , care lucrează în domeniu sau pentru cei interesaţi de ştirile medicale, UpToDate este un instrument ideal pentru a se ţine la curent cu noutăţile medicale.

3.Johns Hopkins ABX Guide – un ghid cuprinzător care îţi permite găseşti informaţii despre tratamentul şi medicaţia multor afecţiuni.

4.Red Cross First Aid – de multe ori, atunci când se întâmplă un accident, nu ştim ce facem. Această aplicaţie oferă instrucţiuni simple pas-cu-pas care ne ghideze în astfel desituaţii, fie vorbim de crize de astm sau de fracturi

5.Epocrates – Este un ghid care nu oferă doar informaţiile de baza despre medicamente(dozaj, efecte adverse,etc) dar te ajută -l conectezi direct pe producător, de exemplu, sau recunoşti pastilele după caracteristice lor fizice.

6.Skin Vision – aplicaţia determina dacă o aluniţă e periculoasă pe baza unei fotografii şi, în plus, poate urmări evoluţia pe baza unei arhive de poze. În acelaşi timp, determinatipul de piele şi gradul lui de risc.

Citeste si despre aplicatia care ii ajuta pe cei care sforaie dar și despre Senzori și aplicații medicale. Cine le dezvoltă?

Sursa: Digitaltrends.com