Noile modele de Apple Watch, care vor fi lansate anul viitor, ar putea avea o funcție inedită: va monitoriza somnul, prin intermediul unui senzor integrat.
Informatia a fost publicată de Bloomberg, care citează surse anonime, dar apropiate companiei cu sediul la Cupertino. Decizia producătorului american de-a oferi o nouă funcție ceasului inteligent este una firească și chiar așteptată. Apple dorește de mai mult timp să poziționeze ceasurile inteligente pe care le produce drept gadgeturi portabile cu funcții pentru sănătate și fitness.
Apple are deja un dispozitiv de monitorizare a somnului, dar este vorba de un senzor separat, care se montează sub pat. Tehnologia este furnizată de Beddit, un start-up finlandez cumpărat de gigantul american în 2017.
Îți recomandăm și Samsung pregateste un tricou care poate diagnostica boli de plamani
În prezent, utilizatorii care au Apple Watch pot folosi ceasul și pentru monitorizarea somnului, dar numai cu ajutorul unor aplicații speciale, cum sunt AutoSleep și Sleep+. Problema este că bateria ceasului se consumă foarte repede.
Bateria unui Apple Watch rezistă doar o zi, în timp ce gadgeturile rivale, precum Fitbit Versa, pot fi folosite chiar și o săptămână fără să aibă nevoie de o reîncărcare. Prin urmare, este clar că Apple va trebui să aducă mai multe îmbunătățiri la noul ceas inteligent, înainte să introducă o funcție de monitorizare a somnului.
Sunt mai multe soluții posibile: ori va fi îmbunătățită bateria, ori funcția de monitorizare va fi disponibilă în modul low-power, astfel încât să nu consume prea multă baterie.
Vezi și Microsoft va produce un dispozitiv pentru pacienții cu Parkinson
Anul trecut, Apple a dat lovitura pe piața gadgeturilor de e-health după ce a lansat Apple Watch seria 4 cu funcție de EKG. Tot atunci, Tim Cook, CEO Apple, a declarat că ar vrea ca această companie să rămână în amintirea oamenilor prin contribuția pe care o va avea în zona gadgeturile pentru sănătate. „Vrem să democratizăm aceste funcții. De acum înainte oamenii vor avea posibilitatea să-și verifice singuri starea de sănătate, nu doar instituțiile medicale vor avea această putere”, a precizat Tim Cook.
Este o schimbare aparent radicală de direcție, având în vedere că Apple a devenit celebră datorită iPhone. Pe de altă parte însă, prețurile pentru telefoane devin tot mai mari, inovațiile încep să fie tot mai neînsemnate, iar oamenii nu se mai înghesuie să le cumpere la fel ca înainte. Iată de ce domeniul e-health poate fi un pariu bun, cu șanse mari de câștig pentru Apple: există încă multe de inovat în această zonă, iar oamenii vor fi mereu interesați să investească în sănătatea lor.
Potrivit Bloomberg, noua funcție ar putea fi introdusă abia de anul viitor, însă este deja testată de câteva luni, în secret, în mai multe locații de lângă Cupertino, California.
Primul Apple Watch a fost lansat în anul 2015 și a devenit unul dintre cele mai apreciate ceasuri inteligente de pe piață. Totuși, veniturile pe care le aduce deocamdată acest gadget nu sunt foarte mari, comparativ cu profitul asigurat de iPhone.
Sursa: Bloomberg
Citește și Noul Apple Watch face o electrocardiogramă în doar 30 de secunde