Câte calorii mănânci?

Diet Sensor îți spune câte calorii mănânci

Faceţi cunoştinţă cu DietSensor (senzorul de dietă), un dispozitiv care îți spune câte calorii mănânci. Acesta scanează moleculele din compoziția preparatelor şi îți afișează pe ecranul telefonului numărul caloriilor din brioşa, bucata de brânză sau friptura pe care tocmai te pregătești să le savurezi.

 

Când ești la dietă sau doar îți dorești să adopți un stil de viață sănătos începi să-ți contorizezi caloriile de la fiecare masă. Iar pentru aceasta nu trebuie decât să folosești una dintre aplicațiile pe care orice smartphone le are (citește mai multe aici ). Este însă posibil ca această contorizare să-ți ia mult timp și să renunți la ea mai repede decât ți-ai dori. Dispozitivul DietSensor poate rezolva această problemă, el calculând foarte rapid și precis numărul caloriilor pe care te pregătești să le consumi.

 

citește și Brandurile sport-viitorul in materie de dispozitive purtabile

 

DietSensor a fost inventat după ce fondatorii companiei, Astrid şi Remy Bonnasse, au aflat că fiica lor are diabet de tip 1. Dorindu-și să-și ajute copilul, ei au inventat acest dispozitiv pentru a-i monitoriza nivelul de carbohidraţi consumaţi. Aplicaţia este controlată de SciO, un scanner molecular elaborat de Consumer Physics, de ţinut pe mână. Tehnologia SciO detectează „semnătura” moleculară a mâncării tale, apoi trimite detalii către telefonul tău (smartphone) prin Bluetooth. Baza de date SciO traduce semnătura în conţinut nutritional și în acest mod, doar scanând produsul, poți afla câte calorii are.

 

7 minute de antrenament, aplicație fitness pe mobil

 

Cum funcționează DietSensor? Scannerul poate analiza doar mâncarea omogenă. Adică DietSensor îţi poate spune valoarea nutrițională a unei bucăţi de șuncă, a unei bucăţi de carne din burger, a unei chifle şi a unei bucăţi de brânză, individual, dar nu poate citi valoarea unui dublu cheeseburger cu bacon, de exemplu. Vestea bună este că aplicaţiei i se face constant update cu noi feluri de mâncare. Vestea mai puțin bună este că aceste update-uri vor avea o taxă lunară, dacă vrei să fii sigur că baza de date este mereu actualizată. Dispozitivul va costa în jur de 249$ (îl poți comanda de aici) și va fi disponibil din luna mai pe site-ul care-i poartă numele, www.dietsensor.com

 

Sigur, există astăzi variante mai putin sofisticate, iar unele complet gratuite. De exemplu My Fitness Pal, un calculator de calorii foarte eficient, deținut acum de producătorul de echipament sportiv UnderArmour, proprietar acum și al unor aplicații aflate acum în  Top 5 aplicații Android şi iOS pentru fitness.

Sursă text și foto: techinsider.io/ http://www.dietsensor.com/