Cele mai bune brățări de fitness, pe diferite categorii. UPDATE 2018

Există din ce în ce mai multe modele de brăţări de fitness. Care este însă cea mai bună? E greu de răspuns, dar acest clasament poate fi de folos celor interesați de un stil de viață activ.

Când trebuie să alegem dintre mai multe brățări de fitness, trebuie să ținem cont în primul rând de nevoile utilizatorului. Unii sunt interesați în special de numărarea paşilor, alții de caloriile arse, de monitorizarea somnului sau de măsurarea pulsului.

Iată care sunt cele mai bune brățari pentru fitness în 2018, în funcție de specificul fiecăreia. Topul este realizat de Android Authority.

Top 2018: Cele mai bune brățari de fitness

1.Garmin vivosport – cea mai bună brățară pentru monitorizare

Pe primul loc este în acest an Garmin vivospot, un nou gadget lansat de Garmin, după alte, modele care s-au bucurat de succes: Garmin vivofit (poți găsi mai multe informații în acest articol), Garmin vivoactive și Garmin vivosmart HR (un gadget premium, despre care poți citi mai multe detalii aici).

Noua brățată de fitness este foarte ușoară, dar dotată senzori pentru a oferi monitorizarea completă a activității fizice. Are monitor cardiac și GPS, este rezistentă la apă și are ecran tactil Chroma. Costă aproximativ 150 de dolari.

2. Fitbit Charge 2 – cea mai bună brățară pentru alergare

Spre deosebire de modelele anterioare, Charge 2 are un design mult mai elegant, iar utilizatorul poate schimba, dacă dorește, și curelele. Ecranul este mai mare, dar nu are integrat și GPS. Poți folosi Cardio Fitness Level, pentru monitorizare cardiacă, sau modul Relax, în care vei învăța să te relaxezi prin exerciții de respirație. Costă în jur de 129 dolari.

Citește și Apple Watch poate ajuta la diagnosticarea diabetului

3. Fitbit Alta HR

Este cea mai subțire brățară de fitness de la Fitbit, care oferă monitorizare cardiacă, informații despre caloriile arse și poate urmări inclusiv exercițiile care nu presupun mișcare, precum yoda sau spinning. În plus, are un senzor foarte bun pentru monitorizarea calității somnului. Prețul pornește de la 123 dolari.

4. Garmin vivoactive 3 – cea mai bună brățară de fitness multisport

Gadgetul este cu mult mai bun decât modelul anterior, vivocative HR. Arată exact ca un ceas de mână, este confortabil și poate monitoriza 15 activități fizice diferite. Bateria rezistă 5 zile cu o singură încărcare. Include de asemenea GPS și monitor cardiac. Desigur, prețul nu este deloc mic – brățara costă peste 249 dolari.

5. Garmin vivofit 4 – cea mai bună brățară de fitness accesibilă

Pentru cei care nu dispun de un buget prea generos, vivofit 4 este alegerea perfectă. Modelul a fost îmbunătățit față de vivofit 3, dar tot nu are un monitor cardiac. Oferă însă o monitorizare de bază a activității fizice, arată bine și este plăcut la purtare. Costă numai 79 de dolari.

Vezi și Gadgeturi portabile care te pot ajuta să previi boli grave

Iată un clasament mai vechi, propus de publicația Wareable.com în 2016:

Cea mai bună brăţară fitness per total – Jawbone UP2 Rope

best fitness tracker

Este confortabilă, arată bine şi are precizie bună. Punctează foarte bine la toate aspectele de bază: monitorizare bună a activităţilor şi a somnului precum şialarmă inteligentă. O preferăm pentru are un foarte bun raport calitate-preţ.
Poate te intereseazaă și un Review Jawbone UP2

Cea mai bună brăţară fitness pentru notificări – Garmin Vivosmart HR

best fitness trackerAvând în vedere Garmin încorporase deja tehnologia optică în ceasurile sale, apariţia unei brăţări fitness cu monitorizare a pulsului era inevitabilă. Adăugaţi la asta notificările elegante, monitorizarea precisă a paşilor şi a somnului precum şi preţul decent şi veţi înţelege de ce ne place Vivosmart.

Cea mai bună brăţară fitness pentru monitorizarea pulsului – Fitbit Charge HR

best fitness tracker
Fitbit Charge HR foloseşte tehnologia de monitorizare continuă a ritmului cardiac şi oferă astfel un feedback mai precis decât competitorii săi. Aplicaţia este perfectă pentru începători, iar ecranul OLED oferă statisticile zilnice.

Cea mai bună brăţară fitness pentru monitorizarea somnului – Jawbone UP3

best activity tracker
După review-urile iniţiale care erau mediocre, Jawbone a venit cu un nou firmware care a îmbunătăţit o serie de probleme, astfel acum oferă monitorizarea automată a somnului şi o face foarte bine pentru urmăreşte o mulţime de parametri (puls, respiraţie, temperatură, răspuns galvanic al pielii).

Cea mai bună brăţară fitness pentru alergare – Microsoft Band 2

Dacă varianta anterioară pierdea la design, Microsoft Band revine complet regândită. Nu este nici acum cea mai subţire sau cea mai comodă, dar are nişte specificaţii care o pun înaintea celorlalţi. În primul rând prin conexiunea cu GPS în timpul alergării.

Cea mai bună brăţară fitness pentru înot – Moov Now

best fitness tracker

Moov Now este o piesă mică şi rotundă care se prinde într-o brăţară care se poartă la picior şi se conectează cu smartphone-ul. Domeniul în care excelează este cel al planurilor de antrenament avansate pentru alergare, ciclism şi înot. În plus, măsoară paşii şi monitorizează somnul.

Cele mai bune brățări fitness pentru un buget mic – Misfit Flashbest

best fitness tracker

Înglobând aceeaşi tehnologie ca şi cele scumpe (Misfit Shine/Swarovski Shine), Misfit Flash măsoară foarte bine paşii, somnul sau înotul şi vine într-o gama de culori vibrante. Citește și despre brățara Misfit Speedo Shine, prima brățară de fitness dedicată înotătorilor!

Xiaomi Mi Band

Disponibilă acum şi în afara Chinei, Mi Band este o brațară fitness construită frumos şi foarte funcţională la un preţ incredibil de mic. La preţul de 13USD, doar în China s-au vândut peste 1 milion de bucăţi.

Cea mai bună brăţară fitness pentru sporturi diferite – Garmin Vivoactive

best fitness tracker

Această brăţară fitness combină perfect și la un preț rezonabil caracteristicile pentru diverse sporturi cu notificări precise. Poate nu e cea mai aspectuoasă şi nici nu monitorizează prea grozav somnul, dar este o companie grozavă pentru alergători, ciclişti sau înotători.

Citește și De ce trebuie ca medicii să susțină tehnologia portabilă