Cluj Innovation Days 2016, două zile pline de medicină digitală

Pe 31 martie și 1 aprilie, medici, cercetători, ingineri și antreprenori eHealth vor urca pe scena Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj pentru a informa, explica și inspira sutele de participanți la Cluj Innovation Days.

Organizat de Cluj IT Cluster, evenimentul la care și eHealthRomania.com este partener se află la a patra ediție.  Fiecare dintre ele s-a concentrat pe domenii cu potențial mare de dezvoltare. În 2016 a venit rândul medicinei și administrației digitale, așa că aproape întreaga agendă este structurată disjunct pe cele două zone de interes.
Panelul de medicină digitală aduce la Cluj specialiști din țară și străinătate: reprezentanți ai Cisco și IBM, cercetători și manageri cu experiență în acest domeniu. „Dorim să trecem dincolo de teorie, să înțelegem implicațiile reale ale tehnologiei în domeniul medical și să vedem care sunt perspectivele de dezvoltare ale acestui domeniu interdisciplinar atât de complex”, a declarat Stelian Brad, președintele Cluj IT Cluster.

Printre temele de discuție în cadrul panelului de medicină digitală se numără: „IT pentru terapia personalizată”, „Telemedicina”, „Realitatea virtuală în medicină”, „Bioinformatica”, „Printarea 3D în medicină” și „IT în medicina neurologică”. La administrația digitală, temele includ „Open Data”, „Securitate cibernetică”, „Coordonare comună a serviciilor publice și private digitale”, „Interoperabilitate măsurabilă în administrație”, „IT pentru inovare în gestionarea personalului din administrație”, „Finanțare sustenbilă a investițiilor publice în IT” și „Ecosistem digital deschis pentru administrație”

Cluj Innovation Days 2016

Cine vorbește la Cluj Innovation Days

În cadrul conferinței, o introducere în domeniul medicinei digitale din perspectiva cognitiv-computațională va oferi Cris Doloc, informatician și antreprenor cu peste 25 de ani de experiență în arhitectura software, procesul educațional asistat de calculator și algoritmi complecși. Doctor în fizică computațională, perspectiva sa acoperă atât zona profesională, cât și cea academică. Cu experiență atât în mediul business, cât și în cercetare vine la Cluj Innovation Days și Vladimir Lazăr, doctor în biologie moleculară, cu specializări post-universitare în biotehnologie și experiență de peste zece ani în management. Prezentarea sa va demonstra cum infrastructura IT reprezintă mai mult decât o unealtă, devenind esențială pentru implementarea testelor clinice inovatoare.
Din panelul dedicat medicinei digitale mai fac parte: Frank Cunningham, reprezentant al Comisiei Europene – Direcția de Sănătate; Vlad Mixich, jurnalist specializat în domeniul medical; Răzvan Atimariti, CISCO; Florin Mănăilă, IBM; Krzysztof Borkowski, Olympus; Alain Tassy, Vituraltel; Marius Marusteri, UMF Târgu-Mureș; Ciprian Costea, Cloudtroopers; Lorena MacNaughtan, ICEEhealth; Marius Geantă, Centrul de Inovare în Medicină; Roxana Petric, UMF Cluj-Napoca.
Cluj Innovation Days 2016 se desfășoară la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Biletele de acces la eveniment costă 30 de euro în regim early bird (până în 21 martie), iar pentru studenți, cercetători și cadre didactice universitare prețul unui bilet este de 20 de euro. Acestea pot fi achiziționate de pe site-ul evenimentului, www.clujinnovationdays.com

Pentru profesioniștii din sănătate, organizatorii ne-au pus la dispoziție 5 invitații gratuite. Dacă vreți să obțineți una dintre ele, completați formularul de mai jos. Ne vedem la Cluj!

(dacă aveți probleme cu vizualizarea formularului, intrați aici)