DAHNA, aplicatia de nutritie conceputa si recomandata de cardiologi

Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chitoiu a lansat o aplicatie de nutritie care te ajuta sa urmezi un stil de viata sanatos si echilibrat.

Există multe aplicații pentru dietă și nutriție sănătoasă, dar puține sunt concepute cu sprijinul medicilor. Pentru că stilul de viață este strâns legat de sănătatea cardiovasculară, este firesc să cerem și sfatul unui medic cardiolog atunci când vrem să alegem o nutriție echilibrată. Tocmai acest aspect face din aplicația DAHNA un proiect deosebit, ea fiind concepută de specialiști cardiologi.

 

Ideea lansării aplicației DAHNA (Diet According to the Healthy Nutritional Approach) îi aparține soției medicului, cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu, Daniela Tatu-Chițoiu. DAHNA ajută utilizatorii să înțeleagă mai bine și să urmeze corect dieta mediteraneană. Această dietă este recunoscută unanim de Societățile Medicale Profesionale din întreaga lume ca fiind cea mai sănătoasă dietă, fiind inclusă, începând cu anul 2013, pe lista patrimoniului cultural al umanității întocmită de UNESCO.

 

Dieta mediteraneană este foarte utilă inclusiv pentru a preveni apariția bolilor cardiovasculare, diabetului și cancerului și reduce de asemenea riscul de obezitate. Această dietă pune accentul pe alimente care conțin puține calorii și grăsimi și care sunt bogate în fibre și nutrienți: legume, fructe, carne slabă la grătar, pește, ulei de măsline, semințe, cereale integrale.

 

Aplicația de nutriție DAHNA este ușor de utilizat, având la bază profilul metabolic al utilizatorului. Ea oferă meniuri concepute din 200 de rețete mediteraneene incluse în aplicație, configurează automat lista de ingrediente necesare pentru fiecare meniu, arată cantitățile necesare și astfel îl ajută pe utilizator să-și facă rapid o listă de cumpărături sau să trimită imediat comanda spre o firmă de livrare la domiciliu. El va găsi inclusiv detalii despre cantitățile necesare pentru fiecare ingredient în parte și sfaturi privind modul de preparare.

 

Vezi și Tabel de calorii pentru cei care vor să țină dietă UPDATE 2019

Utilizatorul poate parcurge rapid, în doar 3-5 minute, toți pașii necesari, de la alegerea unui mediu până la sfaturi privind prepararea și servirea lui. În acest fel, poate face economie de timp și de bani, pentru că va cumpăra doar cantitățile necesare pentru meniul ales. De asemenea, poate primi zilnic o notificare cu meniul pe care l-a ales pentru ziua următoare.

 

Aplicația de nutriție este concepută în colaborare cu experți în cardiologie de la societăți internaționale de prestigiu, printre care European Society of Cardiology, European Association of Preventive Cardiology, American Coolege of Cardiology, American Heart Association. Proiectul este creat și finanțat de compania Cardioscience, care are ca scop educația medicală pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

 

Afecțiunile cardiovasculare reprezintă principala problemă de sănătate peste tot în lume, inclusiv în România. Aproximativ 60% dintre decesele anuale din România au loc din cauza complicațiilor provocate de aceste boli. Din păcate, această situație este întreținută și de lipsa de educație medicală, pentru că principalii factori de risc ai bolilor cardiovasculare țin de stilul de viață și pot fi eliminați: fumatul, sedentarismul, dieta dezechilibrată care duce la obezitate, la hipertensiune și la un nivel ridicat de colesterol.

 

Aplicația DAHNA este prima componentă a Cardiohealth Cardioscience System, un sistem integrat de aplicații dedicate adoptării și menținerii unui stil de viață sănătos.

 

 Citește și Cele mai bune aplicatii din 2019 pentru masurarea pulsului si tensiunii