Google a patentat un glucometru fără înțepătură

Și nu doar un glucometru fără înțepătură, ci și analize de bază ale sângelui fără înțepătură, pentru că de fapt Google a patentat o metodă de a obține o picătură de sânge fără durere.

Stimulați de avansul pe care alți producători precum cei ai GlucoTrack îl au, Google a patentat recent o metodă revoluționară de a obține o picătură de sânge de sub piele fără durere. Sună SF, dar ideea e că fiecare dintre micile dispozitive din imaginea de mai sus eliberează microparticule cu ajutorul unui gaz. Aceste microparticule străbat pielea fără durere (datorită dimensiunii lor) și de aici până la colectarea unei picaturi de sânge e doar un pas. Picătura este tot ceea ce are nevoie un glucometru fără înțepătură, și deci tot ceea ce au nevoie diabeticii insulino dependenți pentru a le fi ușurată rutina zilnică și, implicit, viața.

Citiți și despre 8 descoperiri revoluționare pentru diabetici

Deși „gaz sub presiune” și „microparticule” pot părea cuvinte futuriste sau măcar generatoare de costuri mari, imaginile indică niște dispozitive de dimensiuni și complexitate rezonabile, de unde și speranța că vor exista la prețuri, de asemenea, rezonabile. Astăzi, de exemplu, GlucoTrack, un glucometru fără înțepătură comercializat de israelienii de la Integrity Applications, costă 2,000 de euro și, deși prețul este prohibitiv, el se găsește de cumpărat și în România. Sistemul GlocoTrack de determinare a glicemiei este însă cu totul altul, fiind vorba de 3 senzori așezați într-un clips ce se pune pe lobul urechii.

Citiți mai multe despre GlucoTrack – un dispozitiv pentru măsurarea glicemiei fără înţepătură

Partea și mai bună este că soluția patentată acum o săptămână de Google (pe 3 Decembrie 2015) are mai multe aplicații, putând fi folosită oriunde este nevoie de cantități mici de sânge. Compania nu a vrut să ofere detalii despre acest proiect, dar a precizat că urmărește să patenteze toate ideile mature pe care le are în laborator, „d
ar unele se transformă în produse, iar altele nu”. Google are numeroase inițiative în zona sănătății digitale, puteți citi despre ele aici.

Sănătatea digitală face pași mari în ultimul timp iar diabeticii sunt un public predilect. Au fost anunțate o mulțime de proiecte sau inovații, aveți detalii mai jos:

Diabetul de tip 2 va putea fi depistat, in salivă, cu ajutorul smartphone-ului

Diabetul de tip 2 – program pilot pentru prevenţie

Glucometru digital. Îți măsoară glicemia în 5 secunde

Aplicatii diabet – Top 2015