Locurilor garantate în care puteți obține informații în siguranță despre boala dumneavoastră li se adaugă din această săptămână încă unul: janssen4patients.com. Proiectul aparține Johnson & Johnson prin divizia ei de farmaceutice Janssen și este destinat să ajute pacienții din toate țările Europei de Est, cu informații certificate, pe limba lor. De altfel, Janssen4Patients înseamnă în traducere Janssen pentru pacienți.
Beneficiarii direcți sunt pacienții cu psoriazis, schizofrenie și leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu şi cancer de prostată. Ei pot găsi informații despre bolile lor, mărturii ale altor pacienți și datele de contact ale asociațiilor (ONG) unde se pot întâlni pacienți cu aceeași boală ca și ei.
Te poate interesa și Aplicația pentru schizofrenie
Tot conținutul Janssen4Patients este redactat de medici specialiști și tradus în engleză și cele 9 limbi aferente țărilor în care platforma este disponibilă. Informaţia medicală certificată acoperă în mod integrat afecţiunile descrise în cadrul portalului din perspectiva simptomelor, diagnosticului şi a variantelor de abordare terapeutică, precum şi componenta de gestionare a bolii la nivel emoţional şi psihologic de către pacienţi şi apropiaţii acestora.
O altă secțiune interesantă este cea prin care găsești cele mai apropiate de tine instituții medicale care tratează aceste boli, adresele exacte și numerele de telefon. Mai mult, dacă în loc de adresa personală introduceți orice loc din Europa de Est, veți afla care sunt spitalele către care vă puteți îndrepta, dacă sunteți în călătorie și aveți nevoie de asistență în problema cronică.
Ceea ce face diferită platforma Janssen4Patients este secțiunea dedicată asociațiilor de pacienți ( Advocacy Center ) care oferă o serie de materiale educaționale și articole dezvoltate de specialiști globali în farmaco – economie, sisteme internaționale de sănătate, politici de sănătate și drepturile pacienților. Tot în această secțiune este accesibil și un glosar cu cele mai importante date de contact ale asociațiilor de pacienți din România și din ţările Europei Centrale și de Est, această facilitate fiind special introdusă pentru a încuraja dialogul dintre acestea dar și posibilitatea pacienților – în mod individual – de a se adresa și colabora direct cu asociațiile.
Citește și despre Eficiența sistemelor medicale în Europa
„Am creat aceasta platformă pentru a oferi, într-o formă cât mai clară și organizată, toate informațiile cu privire la simptomele și opțiunile de tratament pentru afecțiuni care produc un impact semnificativ atât în viața pacientului cât și a aparținătorilor acestuia – de aceea, cunoașterea detaliilor despre acestea și a parcursul terapeutic cât și determinarea pacientului de a fi un partener informat în gestionarea propriei afecţiuni pot face diferența în evoluția condiției de sănătate”, adaugă Ioana Nainer – Patient Engagement, Advocacy & CSR Lead în cadrul Janssen România.
Dacă sunteți pacient și vreți să aflați ce evenimente organizează asociațiile de pacienți în perioada următoare, puteți afla și asta de pe janssen4patients.com