Pacienții care suferă de scleroză multiplă își pot îmbunătăți echilibrul folosind jocul video Wii Fit.
Jocurile online nu sunt un subiect de laudă și este greu de crezut că un medic îți va recomanda să te joci între 30 și 60 de minute pe zi. Și cu toate acestea revista Radiology a publicat un studiu realizat pe un grup reprezentativ de pacienți cu scleroză multiplă care arată clar că starea generală a acestora s-a îmbunătățit după ce au folosit jocul video Wii Fit. Trebuie spus că jocul nu este un simplu joc și că impune mobilizarea unor importante grupe de mușchi, cu scopul de a fi un coechipier activ într-o echipă de fotbal sau pentru a juca, virtual, golf. Platforma jocului și detalii despre joc poți să găsești aici.
Scleroza multipă este o boală severă, care împiedică creierul să comunice cu trupul. Tulburarea se caracterizeaza prin slăbiciune musculară, complicații locomotorii, vedere încețoșată și probleme de echilibru și coordonare.
Citește și: Marketing prin jocuri în industria Pharma
Până în prezent nici un medicament nu poate produce un regres al bolii, mai ales atunci când este vorba despre păstrarea echilibrului. Wii Fit Balance Board de la Nintendo poate aduce rezultate spectaculoase. Jocul implică mișcare, snowboarding și dans și este un instrument care susține procesele de coordonare ale mișcării, stimulează musculatura și pare să fie un util instrument pentru a impulsiona recuperarea sau încetinrea evoluției pentru bolnavii cu scleroză multiplă.
Cert este că pacienții care s-au jucat cu Wii Fit Balance Board timp de trei luni, între 30 și 40 de minute pe zi timp, cinci zile pe săptămână au recâștigat un mai bun control asupra echilibrului corporal. Rezultatele au fost confirmate nu doar clinic, ci și în urma testelor RMN unde s-a observat o îmbunătățire a stratul protector din jurul nervilor a cărui deteriorare este responsabilă de apariția maladiei.
Citeste: Facebook intră în industria sănătății digitale
Dacă era nevoie, iată dovada faptului că jocurile online și video ar putea dezvolta plasticitatea neuronală și capacitatea creierului de a se adapta și a forma noi conexiuni. Evident totul ține de tehnologia viitoare, de jocul în sine și de alte detalii, dar ceea ce contează este că primul pas a fost făcut.
Sursa: pharmafile.com