Medicii din România au de acum acces gratuit la cele mai importante publicații medicale din lume. Enformation a lansat portalul peaceMED, un proiect-pilot menit să vină în ajutorul medicilor implementat deja în peste 80 de spitale din România.
peace-MED oferă medicilor români posibilitatea de a consulta gratuit cele mai recente și complete publicații medicale din lume. Pe acest portal sunt disponibile în total 86.103 cărți, 8.037 reviste de specialitate, 992.300 de teste clinice și 14.000 de titluri de diagnostic și tratament.
Portalul oferă acces la publicații medicale de renume
Toate publicațiile academice disponibile provin de la edituri și parteneri de renume în domeniul medical, precum Ovid, BMJ, UpToDate, Cochrane, SpringerNature, Thieme, McGraw-Hill, Taylor&Francis, Cabi, Alexander Street.
Documentarea rapidă și corectă este esențială pentru a îmbunătăți deciziile medicale, pentru scăderea numărului de teste inutile și mai ales pentru reducerea erorilor de diagnostic. În acest fel, medicii români sunt stimulați să țină pasul cu noile tehnologii și încurajați să folosească cât mai multe resursele academice de acest fel.
Vezi și Top 10 cel mai bune surse de informație medicală pentru pacienți
Campania peaceMED va dura până pe 30 septembrie, însă reprezentanții Enformation speră să găsească soluții pentru a putea continua proiectul și după această dată.
„Dorim ca toate cadrele medicale din România să beneficieze de acces continuu la aceste resurse și după 30 septembrie. În acest sens, lucrăm la sustenabilitatea proiectului, prin identificarea liniilor de finanțare la nivelul țării și la nivel european. Cert este că spitalele nu vor fi puse să plătească pentru accesul la informație”, a declarat pentru eHealthRomania Titi Jalbă, Regional Account Manager Enformation.
Aveți aici acces direct la Portalul Electronic de Acces la Cercetare și Educație MEDicală peaceMED.
Pe lângă accesul liber la resursele de informare, proiectul peaceMED oferă medicilor posibilitatea de a participa la sesiuni de training în spitale și servicii gratuite de indexare a revistelor românești de profil în bazele de date internaționale. Totodată, experții care iau parte la această campanie vin în sprijinul medicilor care doresc să publice lucrări academice de specialitate.
Citește și Medicină digitală. Resurse gratuite și academice
Până acum – în doar 6 zile de la lansarea portalului – au fost accesate 7.302 documente. Sunt înregistrați deja 232 de utilizatori activi, din 59 de spitale din țară, iar numărul lor crește, în medie, cu 30 de noi utilizatori zilnic. Cele mai accesate documente medicale sunt în domeniile neurologie, obstetrică ginecologie, cardiologie, pediatrie și boli infecțioase. Publicațiile pot fi consultate foarte simplu, prin crearea unui cont de utilizator pe portalul peaceMED.
Te pot interesa și Aplicații gratuite Android pentru medici și studenți sau Top 10 cel mai bune surse de informație medicală pentru pacienți