Alphabet / Google se implică în măsurarea glicemiei

Ca şi când ştirile recente despre reinventarea Google ca Alphabet nu erau îndeajuns, ieri a fost dezvăluit şi faptul Dexcom, o companie de top în monitorizarea nivelului de glucoză în sânge, devine partener cu grupul Life Sciences, pentru a produce dispozitive mai mici şi mai bune pentru masurarea glicemiei fara ac.

Dexcom speră ca, prin combinarea tehnologiei proprii cu electronicele miniaturale de la Google,  rezulte dispozitive “foarte mici şi foarte ieftine”, conform celor declarate de Steve Pacelli, Vicepreşedinte Dexcom.

Această ştire vine în urma celeilalte ştiri, despre cum Google se restuctureaza sub forma unui holding – Alphabet. Noua companie va acoperi sub umbrela sa atât pe Life Sciences cât şi pe Calico, un grup care va aborda problema îmbătrânirii. Aşa cum s-a anunţat anterior, Alphabet inseamna o avansare pentru Life Sciences care va avea în vedere direcţii foarte variate, de la depistarea precoce a bolilor până la realizarea unui “Studiu de referinţă“, pentru a descifra ce înseamnă normal pentru organismul uman.
Remarcabil, parteneriatul Dexcom este al doilea proiect major în domeniul diabetului la care lucrează compania. Primul, în parteneriatul cu Novartis lansat în ianuarie, este cel dedicat lentilelor de contact care monitorizează permanent nivelul glucozei despre care poti citi in  8 descoperiri revoluționare pentru diabetici.

Actualul parteneriat cu Dexcom este îndreptat către ceva mai tradiţional: realizarea unui dispozitiv comod şi ieftin care se monitorizeze constant nivelul glucozei. Senzorul, de dimensiunea unui plasture, va fi aplicat pe piele şi va înlocui clasicele intepaturi. Scopul parteneriatului e conectarea senzorului Dexcom cu hardware-ul Google şi cu cloud-ul sau. “Adăugaţi la toate astea o platforma de date solidă – nu cred poate cineva pune la îndoială cine are cea mai bună platforma” – rade Pacelli care nu ştie încă cum va fi afectat parteneriatul în urmă anunţului de luni dar este optimist pentru ca ei “au identificat în mod clar sănătatea şi grupul Life Sciences ca o prioritate”.

Sursa: www.forbes.com