Ochelari inteligenți pentru intervențiile de urgență

Paramedicii aflați în teren vor putea transmite colegilor din dispecerat imagini live cu persoana căreia îi acordă primul ajutor, prin intermediul unor ochelari inteligenți și a unei aplicații de videoconferință. Astfel, în caz de nevoie, aceștia vor putea fi ghidați sau vor primi informații prețioase de la colegii lor.

AMA XpertEye, o companie cu sediul și la București, a lansat o soluție de teleasistență bazată pe ochelari inteligenți (Google Glass sau orice alt model) adaptată unor cazuri de urgență majoră și nu numai din sectorul medical.  Acești ochelari inteligenți completează soluția de videoconferință și oferă posibilitatea de a avea suport ”de la distanță la locație” oricărei persoane care are nevoie de ajutor specializat. 

Te-ar mai putea interesa și Ceas cu EKG și monitorizare continuă de la Goggle

Cu ajutorul ochelarilor inteligenți un echipaj de medici de pe Salvare, aflat la locul unui accident soldat cu victime, beneficiază de expertiza unui specialist (aflat în incinta unei unități medicale sau în dispecerat), în timp real, pentru o triere mai eficientă a pacienților și pentru optimizarea resurselor umane și materiale. În cazul în care o persoană a cerut ajutor medical de urgență, doctorul sau asistentul de pe ambulnață poate transmite imagini live prin ochelarii inteligenți primind, în timp util, informații necesare de la colegii săi.

Totodată, în timpul unei operații, chirurgul se poate consulta cu specialiști din alte țări sau chiar de pe alte continente, transmițându-le acestora imagini live din sală. Mai mult decât atât, rezidenții pot fi ghidat și evaluați de la distanță de către formatorul lor, având parte de o pregătire personalizată prin partajarea informațiilor in timp real.

Citește și despre perna inteligentă care te scapă de sforăit și te ajută să dormi mai bine

Oferind o soluție puternică și adaptabilă, care permite purtătorului de ochelari să-și împărtășească viziunea cu un observator pentru asistență live și instruire la distanță, AMA XpertEye Ltd. își propune să contribuie la rezolvarea problemelor și la creșterea eficienței globale în cadrul industriei medicale și nu numai. În scopul de a deveni liderul soluțiilor See-What-I-See, AMA XpertEye Ltd. a dezvoltat o prezență internațională puternică, precum și o relație strânsă cu partenerii de sticlă (Value Added Reseller pentru ODG, Vuzix și Google Glass at Work Partner) .

Ochelarii inteligenți Google Glass, utilizați în diferite moduri în toată lumea, pot fi achiziționați de pe site-ul amazon. În funcție de model, prețul unei perechi de ochelari variază între 200 și 900 de euro.