Pancreas artificial pentru bolnavii de diabet de tip 1

Încep testele finale pentru un dispozitiv creat de către cercetătorii de la University of Virginia School of Medicine, dispozitiv care monitorizează şi reglează automat nivelul de zahăr din sângele bolnavilor de diabet de tip 1.

În cazul obţinerii unor rezultate favorabile, în cadrul acestor două teste clinice de lungă durată, este posibil acest dispozitiv obţină autorizaţie de comercializare şi ca atare poată fi folosit de către bolnavii de diabet de tip 1, al căror organism nu produce suficientă insulină.

Testele vor fi efectuate în 9 clinici din Statele Unite şi din Europa, iar costurile vor fi suportate printr-o subvenție de 12,6 milioane USD oferit de către National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases of the National Institutes of Health.

Primul studiu – International Diabetes Closed-Loop trial – va testa tehnologia dezvoltată în cadrul University of Virginia de către o echipă de cercetare condusă de către Boris Kovatchev, director al UVA Center for Diabetes Technology. Tehnologia respectivă a fost îmbunătăţită şi apoi licenţiată de către TypeZero Technologies.

Al doilea studiu va examina un nou algoritm de control dezvoltat de echipa Dr. Francis Doyle III în cadrul Harvard John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences în vederea îmbunătăţirii controlului nivelului de zahăr din sângele bolnavilor de diabet de tip 1.

Citeste si despre Masurarea glicemiei fara ac – GlucoTrack

“Pentru a fi un tratament optim al diabetului, pancreasul artificial trebuie şi dovedească eficacitatea şi siguranţa pe o lungă perioadă în cadrul unor teste efectuate pe pacienţi în mediul lor natural” spune Kovatchev. “Ţelul nostru cel mai important este acela de a stabili o nouă paradigmă în tratamentul diabetului: pancreasul artificial nu este un dispozitiv cu o singură funcţie; el este un dispozitiv purtabil şi adaptabil aflat într-o reţea ce înconjoară pacientul formând un ecosistem digital de tratament.”

Pancreasul artificial are rolul de a elimina necesitatea ca bolnavii de diabet de tip 1 şi înţepe degetul de mai multe ori pe zi şi apoi şi injecteze manual insulină. El va supraveghea şi ajusta corespunzător nivelul de insulină injectat. În centrul sistemului InControl se află un smartphone reconfigurat care rulează un algoritm conectat wireless cu un monitor al nivelului de zahăr, cu o pompă de insulină purtată de pacient precum şi cu un site de monitorizare. Prin intermediul acestuia din urmă, pacientul poate primi şi asistenţă de specialitate.

La primul studiu vor lua parte 240 de bolnavi de diabet de tip 1 care vor testa dispozitivul timp de 6 luni pe parcursul activităţilor zilnice obişnuite. La cel de-al doilea vor lua parte 180 de pacienţi care vor completa studiul prin testarea pentru alte 6 luni a algoritmului conceput de Harvard University.

Aici gasesti un Top aplicatii diabet

Studiul se va desfăşura la UVA, Harvard University, Icahn School of Medicine, Mayo Clinic în Rochester, University of Colorado; Stanford University; University of Montpellier, University of Padova, University of Amsterdam.

Va putea schimba acest pancreas artificial viața bolnavului de diabet de tip 1?
Vom afla împreună!

Sursa (text si foto) news.virginia.edu