Încep înscrierile pentru proiecte IT în domeniul medical, la Hacking Health România

Competiția Hacking Health România se va desfășura în perioada 28 – 29 octombrie 2017, la București. Participanții care au proiecte IT în domeniul medical pot obține finanțări totale în valoare de 15.000 de dolari.

Hacking Health România este cel mai mare hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Sud-Est. Evenimentul se adresează specialiștilor IT care vor să dezvolte proiecte inedite pe teme din domeniul medical, idei care pot schimba în bine sistemul de sănătate din țara noastră.

Înscrierile au început deja, iar cei interesați să participe pot completa formularul de pe site-ul oficial al evenimentului. La competiție pot lua parte dezvoltatori IT, tineri antreprenori, ingineri de software sau studenți la facultățile de profil, dar și experți din sănătate. Ei trebuie să aibă proiecte IT în domeniul medical, prin care să vină în sprijinul medicilor și pacienților.

Competiția este organizată de Smart Everything Everywhere și de compania Johnson & Johnson România, iar Ambasada SUA și Camera de Comerț Americană în România se numără printre partenerii evenimentului.

Vezi și 10 tehnologii disruptive care vor transforma industria farmaceutică

Proiectele pilot înscrise în competiție de către participanți vor fi jurizate de experți cunoscuți în domeniile IT și medical și de reprezentanți ai companiilor de renume din tehnologie. Juriul va oferi tot sprijinul necesar participanților, pe toată durata concursului, iar la final va alege trei proiecte câștigătoare. Fiecare proiect ales va primi o finanțare de 5.000 de dolari, pentru a putea fi implementat și dezvoltat.

Doritorii se pot înscrie în concurs numai până pe 8 octombrie. Candidații care au fost selectați să participe la hackathon vor fi anunțați prin e-mail, până pe 14 octombrie, iar cazarea și transportul lor vor fi decontate.

Cei care se înscriu la concurs trebuie să trimită și ideea de proiect, altfel vor fi excluși din start. Proiectele participante pot fi aplicații care conectează personalul medical și comunitățile izolate din mediul rural prin telemedicină, instrumente de screening online, platforme care oferă informații despre diferite afecțiuni, programe de suport pentru pacienți, educație sanitară în școli, sau alte idei de servicii digitale din domeniul medical.

Citește și Bayer oferă 50.000 de euro finanțare pentru proiecte eHealth