Școala de imagistică medicală 2017. Mari profesori străini vin la Brasov

Profesori din Statele Unite (Harvard, Johns Hopkins), Israel, Olanda, Germania și Franța vin la școala de imagistică medicală să discute cu profesioniștii români despre noile aplicații ale tehnologiei în medicină

De la cardiologie la neurologie, școala de imagistică medicală va diseca pe parcursul unei întregi săptămâni (17-21 iulie) toate aplicațiile tehnologiei în medicină. Ca multe dintre sub-disciplinele nou apărute în sănătate, imagistica medicală este la intersecția mai multor științe. Așa că participanții vor putea învăța la Brașov atât de la medici, cât și de la fizicieni, ingineri sau matematicieni.

Citește și Doctori Online. Top3 motive

Reprezentând Universitatea Harvard, românul Ovidiu Andronesi va deschide săptămâna explicând despre cum se folosește spectroscopia în tratamentul bolilor neurologice. Ovidiu Andronesi este medic şi fizician. Are licenţa în fizică de la Universitatea Bucureşti iar cea în medicină de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. Are două masterate, unul în ţară (Universitatea Bucureşti) şi unul în străinătate (Leiden University, Olanda). A obţinut doctoratul în biofizică la Max Planck Institute for Biophysical Chemistry (Germania) şi este în program postdoctoral la Harvard University, SUA (Harvard Medical School – Massachussetts General Hospital). Expertiza profesională este legată de neuroştiinţele clinice, cu aplicaţii în neurologie, psihiatrie şi psihologie clinică/psihoterapie.

ovidiu andronesi scoala de imagistica medicala
Dr. Ovidiu Andronesi | Foto: IncomeMagazine

Citește și Calitatea actului medical din România intră în era digitală

Pentru școala de imagistică medicală, agenda acestei cea de-a 3-a ediție este completată cu nume mari de la Johns Hopkins University (Natalia Trayanova și Michael Miller), Israel Institute of Technology (Alfred M. Bruckstein), Eindhoven University of Technology (Bart Romney), Universite Paris Dauphine (Laurent Cohen) sau Institutul de Matematică al Academiei Române (Marius Leordeanu). Absolut toți cei menționați sunt profesori și au titlul de doctor la o medie de vârstă cu două-trei decenii mai mică decât în medicina clasică.

De altfel, inclusiv organizatorul evenimentului, Elena Ovreiu, este – la 32 de ani – lector al Politehnicii București și a obținut titlul de doctor la doar 28 de ani.

Școala de vară a rezervat joi (20 iulie) o secțiune de prezentare pentru antreprenorii eHealth și se va încheia pe 21 iulie cu o zi întreagă în care Philips, unul dintre sponsorii evenimentului, își va prezenta inovațiile în imagistică medicală.

Agenda completă a International Summer School on Imaging for Medical Applications.