Test cancer ovarian: Află rapid dacă poți face cancer ovarian

Iată o variantă digitală de test cancer ovarian prin care poți afla dacă prezinți cei mai importanți factori de risc asociați cu instalarea cancerului ovarian.

Cea mai mare problemă asociată cu cancerul ovarian este aceea că foarte multe femei sunt diagnosticate în stadii avansate ale bolii, când deja devine mult mai dificil de tratat. De aceea, este foarte important să știi dacă ești supusă riscului să dezvolți cancer ovarian.

Fă-ți un test cancer ovarian să fii sigură că ești bine!

 

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai crunte tipuri de cancer, având cea mai mică rată de supraviețuire dintre toate cancerele feminine.

Anual, 250.000 de femei din întreaga lume sunt diagnosticate cu cancer ovarian și, în plus, 140.000 de femei din întreaga lume mor anual din cauza acestei boli. Mai mult, statisticile arată că doar 45% dintre femeile cu cancer ovarian trăiesc mai mult de cinci ani de la diagnosticare, în timp ce 89%, un procent aproape dublu, de paciente cu cancer mamar trăiesc la aceeași perioadă după diagnosticare.

De cele mai multe ori, cancerul nu este diagnosticat din cauză că simptomele sunt asociate cu alte afecțiuni, mai puțin grave, cum ar fi problemele gastrointestinale. Din păcate, nu există o analiză specifică pentru această afecţiune, însă există soluţii pentru a fi depistată la timp: analizele de sânge şi controalele ginecologice regulate.

Te poate interesa și faptul că unii medici britanici prescriu aplicații pentru tratarea anumitor afecțiuni.

Cancerul ovarian, mai mult decât oricare altul, poate afecta pe oricine. Iată care câțiva factori de risc asociați bolii:

  • Antecedentele familiale: studiile relevă că dintre femeile cu cancer ovarian, între 10- 20% au o rudă de grad apropiat care a fost diagnosticată cu cancer mamar sau cancer ovarian.
  • Vârsta înaintată: cancerul ovarian apare mai frecvent la femeile cu vârsta de peste 50 ani, aflate la menopauză;
  • Nuliparitatea (absența nașterilor);
  • Debutul precoce al ciclului menstrual (sub 12 ani) și instalarea tardivă a menopauzei: Cu cât femeia are mai multe cicluri menstruale, cu atât crește riscul;
  • Infertilitatea: femeile active sexual, care nu folosesc metode contraceptive și care nu rămân însărcinate au un risc crescut de a fi diagnosticate cu cancer ovarian;
  • Administrarea terapiei hormonale de substituție sau a estrogenilor: s-a demonstrat că femeile aflate sub tratament de substituție hormonală au un risc crescut de cancer ovarian.

Pe 8 mai are loc Ziua Internațională de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian. Află mai multe despre campania din 2017 de Luptă Împotriva Cancerului Ovarian.