Categorii: Wearables

Care este viitorul dispozitivelor purtabile? Wearables – generația a doua (I)

Wearables – dispozitivele purtabile sunt ultimul strigăt în materie de tehnologie digitală,  iar modelele din generația a doua vor fi cele care, cu adevrat, vor salva vieți.

Cum era viața înaintea telefoanelor mobile? Dar înainte ca accesul la internet să intre pe lista de utilități? Unii vor spune că viața era mai simplă, alții vor da Cezaului ce este al Cezarului și vor recunoaște că viața noastră a avut de câștigat prin beneficiile aduse de tehnologie, în general, internet, telefoane mobile și sisteme purtabile de tipul wearables, în special.

Câteva cuvinte de bine despre wearables. Aceste sisteme digitale purtabile, care pot fi puse la încheietura mâinii, pe trup sau care pot fi atașate pe haine și care sunt conectate la internet sunt utimul mare pas înainte făcut de tehnologia digitală. Vânzările de astfel de sisteme au mers după modelul fantastic al vânzărilor de smartphone-uri. Creșterea vânzărilor pe piața telefoanelor inteligente a ajuns la nivel mondial la 1.000% în 2012, față de 2010, ceea ce est un adevărat boom economic. Dar asta nu este tot. Această creștere vorbește despre interesul consumatorului (din toate categoriile sociale și de toate vârstele) pentru acest produs. În cazul sistemelor purtabile, istoria se repetă, dar nu pe măsura așteptărilor. Statisticile economice vorbesc despre o cifră a vânzărilor în domeniul sistemelor wearables, în următorii trei ani, de 12,6 miliarde de dolari. În aceste condiții sistemelor wearables nu mai pot să fie simple dispozitive care pornesc căldura în casă, inainte de venirea locatarilor, și nici cele care dau drumul mașinii de făcut pâine cu o ora înainte de cină. Viitorul wearables este obligatoriu unul pragmatic, util și orientat către domenii necesare și utile și, mai ales, către domeniul sănătății și eHealth. Sistemele wearables ale viitorului vor avea grijă de persoanele în vârstă, de cele cu nevoi speciale și vor ajuta la salvarea de vieti.

Citeste si: 14 senzori inovativi în sănătatea digitală

Ce înseamnă wearables, azi. Producătorii acestor dispozitive purtabile au dus o luptă agresivă pentru cucerirea pieții și pentru stabilirea unor prețuri compatibile cu bugetul populației cu venituri medii, aceasta fiind singura șansă pentru ca dispozitivele wearables să cucerească piața și să permită realizarea etapei următoare – integrarea dispozitivelor wearables cu restul tehnologiei și în viața cotidiană a oamenilor.

Related Post

Pe de altă parte tehnologia este în continuă dezvoltare. Există sisteme wearables de monitorizare a constantelor biologice esențiale care costă doar 10 euro, după cum există, deja, sisteme care nu mai au nevoie de alimentare cu baterii sau reîncărcatre pentru că simplul contact cu pielea este suficient pentru menținerea acumulatorilor.

Marea provocare pentru wearables. The Journal of American Medical Association a publicat un studiu care arată că utilizatorii de sisteme wearables  sunt în marea lor majoritate tineri sub 35 de ani cu venituri mai mari de 90.000 de euro pe an. Acest segment al populației acoperă un procent de 10-15% din potențialii utilizatori, ceea ce este foarte puțin pentru o industrie care se bazează pe vânzarea în masă a produselor lor. Mai mult wearables sunt pe val pentru că există un trend pozitiv, dar deseori acesta trece de la pasiune la indiferență, ceea ce poate duce la pierderea potențialilor utilizatori, prin dispariția interesului pentru acest gen de produse, mai ales raportat la utilitatea lor.

Generația a doua de dispozitive wearables trebuie să găsească formula prin care să devină accesibile și utile, până la necesitate, unui public de toate vârstele.

Citeste si: Care este viitorul dispozitivelor purtabile? Wearables – generația a doua (II)

Sursa: fastcodesign.com

Articole recente

Educația despre astm responsabilizează!

Astmul este una dintre cel mai frecvente boli cronice și afectează peste 315 de milioane…

9 mai 2024

Nicio femeie fără ajutor în fața cancerului ovarian!

Cancerul ovarian este cel mai letal dintre cancerele feminine. Ratele de supraviețuire sunt scăzute, incidența…

9 mai 2024

DEXCOM ONE+, UN MANAGEMENT MAI INTELIGENT, MAI UȘOR ȘI MAI EFICIENT AL DIABETULUI

Dexcom ONE+ este disponibil în România, ceea ce înseamnă că persoanele cu diabet zaharat de…

8 mai 2024

Bepanthen® Tattoo protejează povestea scrisă pe pielea ta

București, 17 aprilie - Pregătește-te să experimentezi cea mai recentă inovație de la Bayer, în…

18 aprilie 2024

Patru ani și 200 de zboruri medicale cu Asociația Blondie

Transporturile aeriene către spitale din alte țări au devenit o necesitate pentru mulți pacienți români…

9 aprilie 2024

Controale medicale gratuite

Pentru al treilea an consecutiv, în perioada martie – iunie, peste o mie de persoane…

28 martie 2024