Evenimente pentru medici: Cele mai importante 10 evenimente din luna septembrie

În luna septembrie au loc multe evenimente pentru medici, atât în București, cât și în țară. Am pregătit lista cu 10 dintre cele mai importante evenimente medicale care au loc în luna septembrie, inclusiv cele la care puteți obține puncte EMC.

1. Conferința Medic.ro

Organizată de Societatea Națională de Medicina Familiei, în parteneriat cu Medic.ro, conferința are loc în București în perioada 6-7 septembrie și este acreditată cu 9 puncte EMC. Tema evenimentului este „Medicina de familie între teorie și practică” și se adresează mai ales medicilor de familie membri ai SNMF, ce beneficiază de intrare gratuită. Pentru mai multe detalii, intrați aici. 

2. Conferinţa Regională de Cancer Bronhopulmonar

Evenimentul are loc în Craiova, în perioada 7-8 septembrie 2018 și este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, în parteneriat cu Asociația pentru chirurgie toracică modernă din Craiova. Tema discuțiilor se referă la „Managementul de caz al pacientului bronhopulmonar, de la diagnosticul în cabinetul medicului de familie, la servicii paliative”. Evenimentul este creditat EMC. Aici găsiți mai multe detalii.

3. Congresul European de Chirurgie Oculoplastică și Reconstructivă

Ediția cu numărul 37 a întâlnirilor anuale ale Congresului European de Chirurgie Oculoplastică și Reconstructivă are loc în perioada 13-15 septembrie în București, la Hotel Radisson Blu. Evenimentul este o ocazie unică de discuție cu cei mai importanți specialiști din domeniu și este acreditat EMC. Pentru mai multe detalii și înscrieri intrați aici. 

4. Congresul Național de Cardiologie

Societatea Română de Cardiologie organizează în perioada 19-22 septembrie ediția nr. 57 a Congresului Național de Cardiologie. Evenimentul are loc în Sibiu, iar organizatorii au depus cererea de acreditare cu puncte EMCDetalii despre înscriere și temele de discuție aici. 

Evenimente pentru medici

5. Conferința Națională a Medicamentului

Despre „Siguranța Pacientului și Farmacovigilență” se va discuta la Conferința Națională a Medicamentului ce are loc în perioada 20-21 septembrie în București. Aici găsiți informații despre temele de discuție, program și  invitați.

Dacă vrei să fii informat despre sănătate și nu te-ai înscris încă la newsletterul nostru, o poți face în 2 secunde aici. 

6. Conferința de Medicina Călătorului

În perioada 20-22 septembrie Societatea Română de Medicină de voiaj organizează singura conferință națională de medicina familiei din România. Programul conferinței cuprinde teme precum prevenția, diagnosticul și tratamentul bolilor ce pot apărea la călători. Detalii despre programul conferinței și participanții confirmați aici. 

7. Expoziția Internațională Med Academy

Evenimente pentru medici

În perioada 21 – 23 Septembrie 2018, la ROMEXPO are loc cea mai mare expoziție medicală din România. Producătorii de specialitate prezintă ultimele inovații din domeniul medical, iar specialiștii susțin cursuri și prelegeri speciale pentru medicii de familie. Evenimentul este acreditat EMC. Aici găsiți programul evenimentului.

8. Conferința Now What?! Cu diagnosticul la specialist

Specialiști din domeniul sănătății, medici de familie, ginecologi, oncologi și psihologi vor dezbate problema menopauzei în cadrul unui eveniment ce se adresează atât specialiștilor, cât și publicului larg. Conferința are loc în perioada 19-22 septembrie în Cluj-Napoca. Puteți citi mai multe aici. 

9. Conferința „Stresul, Anxietatea, Depresia”

Prima ediție regională a Conferinței „Stresul Anxietatea și Depresia” are loc în perioada 28-29 septembrie în Piatra Neamț. Programul evenimentului include prezentări în plen, studii de caz și dezbateri interactive și va fi creditat EMC, EFC și CPR. Aici puteți citi programul și detalii despre înscriere.

10. Conferința Națională de Medicină Bazată pe Dovezi

Evenimente pentru medici

În perioada 27-29 septembrie are loc cea de-a XV-a ediție a conferinței „Medicina bazată pe dovezi” organizată de Societatea Română de Medicină Internă. Detalii despre înscriere și programul evenimentului găsiți aici. 

BONUS: Asociația Pacientul 2.0 organizează primul CURS GDPR GRATUIT pentru medicii de familie. Dacă vreți să participați la curs, să primiți informații despre GDPR sau soluții la problemele pe care le-ați întâmpinat până acum, înscrieți-vă pe lista de participanți.