Cifre si realitati in medicina digitală

Câteva cifre statistice vorbesc despre evoluția și beneficiile sistemelor care au legătură cu eHealth și despre modul în care sănătatea digitală devine parte din viața noastră.

New Picture (3)

Veniturile din domeniul sănătății digitale au crescut constant an de an. Astfel veniturile din indistria digitală de sănătate au crescut, la nivel global de la 4,5 miliarde de dolari în 2013 la 6,9 miliarde în 2014 și se preconizează ca în 2015 să ajungă la 10,2 miliarde de dolari. Vorbim doar de VENITURI! Estimarea pentru 2017 a veniturilor urcă la 23 de miliarde de dolari.

Utililizatori ai aplicațiilor din domeniul sănătății digitale. Se estimează ca numărul de descărcări ale aplicațiilor medicale să ajungă la 44 de milioane în 2015. Statistic utilizarea serviciilor medicale online are un rating de 3,7 useri pe săptămână, raportat la toată populația planetei. Tot cifrele statistice spun că 2,7 miliarde de oameni au acces nelimitat la internet, ceea ce înseamnă circa 39% din populație.

Industria Pharma a pierdut 564 de miliarde de dolari în fiecare an prin neimplicarea în industria eHealth și a urmare a ignorării interacțiunii cu utilizatorul produselor farmaceutice – pacientul.

Sursa: digitalhealthage.com