Clasicul stetoscop devine inteligent cu ajutorul lui Eko Core

Eko Core este un dispozitiv snap-on care poate fi ataşat practic la orice stetoscop clasic, transformându-l într-unul inteligent cu ajutorul căruia medicii pot face înregistrări digitale ale bătăilor inimii.

Dispozitivul se introduce în furtunul stetoscopului şi se conectează, prin Bluetooth, la o aplicaţie instalată pe telefon sau pe tabletă precum şi la un portal web. Înregistrările pot fi reascultate oricând şi analizate în detaliu cu ajutorul unor instrumente audio/video. Înregistrările pot fi împărtăşite altor medici sau pot fi încărcate într-o baza de date.

Cu ajutorul dispozitivului care costă 199 USD, medicul poate trimite înregistrarea unui specialist pentru analizare ulterioară, iar pacientul poate primi apoi direct rezultatele.

Eko va comercializa şi un stetoscop inteligent pentru cei care doresc renunţe complet la vechiul lor stetoscop analog. Preţul stetoscopului digital va fi de 299 USD.

“Este pentru prima dată când cele mai vechi instrumente medicale sunt cuplate cu cele mai noi” spune Jason Bellet, co-fondator al Eko Devices. “Putem urmări bătăile inimii de-a lungul timpului – din copilărie până la maturitate”.
Bellet admite nu e vorba de primul stetoscop inteligent, dar Eko este primul care se conectează cu un smartphone şi poate transmite wireless înregistrarea bătăilor inimii.

Vrei sa stii care este pulsul normal ?

Eko, beneficiarul unor fonduri de 2.8 milioane de dolari este doar la începutul inovaţiilor în domeniul cardiovascular.

În acest moment, desfăşoară nişte teste în cadrul a două spitale din San Francisco pentru a constitui un fond colectiv pe baza înregistrărilor bătăilor inimii a 200 de adulţi şi 200 de copii. Aceste date vor fi analizate şi testate pentru a sprijini dezvoltarea unei funcţionalităţi gen Shazam pe care o construieşte Eko. Co-fondatorii Shazam, aplicaţia carei dentifica melodiile după ascultarea a câteva secunde din înregistrare, au investit şi ei în Eko Devices. Astfel medicii vor avea la îndemână un asistent care poate depista murmurul suspect pe care altfel l-ar putea omite.

medgadget.com
cnn.com