Dieta pentru slăbit. Cele mai bune aplicații pentru iPhone și Android

Cauți o dieta pentru slăbit? Una care să funcționeze cu adevărat, pe care să o respecți ușor și care să te ajute cu adevărat să scapi de kilogramele în plus? Alege una din cele mai bune aplicații ale acestui an, care te vor asista la planul de scadere în greutate!

Lista acestor cele mai bune aplicații a avut drept criteriu numărul de utilizatori, actualizările frecvente, precum și impactul pe care acestea le-au avut la efortul celor care au dorit o să țină dieta pentru slăbit. Aceste aplicații s-au dovedit a fi un asistent valoros! Aplicațiile au urmărit o combinație utilă între elemente de nutriție sănătoasă și exerciții fizice.

Este ușor de spus că vrei să slabești, dar de la vorbe la fapte e cale lungă. Aceste aplicații au fost de ajutor.

dieta pentru slăbit

1. 7 Minute Workout – o aplicație accesibilă doar pentru Android. Este gratuită. Aplicația se concentrează pe exerciții scurte, eficiente. Urmărește să deschidă interesul pentru activitatea fizică. Toate execrcițiile se pot efectua în intervale scurte de timp. Există 12 de programe de antrenament, iar singurul echipament de care ai nevoie este un scaun și un perete. Este de apreciat faptul că are instrucțiuni vocale și nu trebuie să verifici cronometrul.

Citește și: Tabel de calorii pentru cei care vor să țină dietă

2. Calorie Counter & Diet Tracker by MyFitnessPal – are varinate pentru iPhone și Android. Aplicatia, un veritabil asistent pentru  dieta pentru slăbit are o interfață extrem de prietenoasă. MyFitnessPal este una dintre cele mai populare aplicații de dietă. De remarcat este faptul că baza de date include mai mult de 5 milioane de  produse alimentare cu detalii nutriționale complete despre acestea, și numărul lor crește constant.

Te-ar putea interesa și dieta de 17 zile, aplicație pe telefonul mobil

3. Calorie Counter PRO MyNetDiary. Are variante disponibile pentru iPhone și Android. Aplicația se poate descărca contra unei taxe modice. Interfața este simplă și logică. Pierderea în greutate necesită îndeplinirea a mai mulți factori care lucrează în tandem: o dieta sănătoasa, somn și exerciții fizice regulate. MyNetDiary urmărește cu atenție toate aceste componente. Este de remarcat faptul că te sfătuiește foarte bine cum îți poți transforma obiceiurile alimentare de zi cu zi într-o variantă sănătoasă.

Citește și: 5 rețete cu puține calorii. Download

4. Daily Burn. Are variante pentru iPhone și Android și o interfață ușor de manevrat. Este o aplicație care te ajută să faci mișcare. Cu această aplicație poți face mișcare, practic oriunde. Are o componentă care îți permite să te ”lauzi” cu ceea ce faci și care îi invită pe prietenii tăi la mișcare. Este de remarcat că îți monitorizează lista de cumpărături și te avertizează când faci alegeri greșite.

Dieta pentru slăbit și 130 de strategii

5. Diet Point: Weight Loss. Are variante pentru iPhone și Android și este gratuită. Aplicația care te ajută în dieta pentru slăbit urmărește caloriile consumate, greutatea dar și antrenamentele zilnice. Adaptează lista de cumpărături și poate planifica mesele în avans, pe baza listei de cumpărături cu preparate hipo-calorice. Are mai mult de 130 de planuri pentru dieta pentru slăbit. Există, de asemenea, un aspect social și posibilitatea de a-ți invita prietenii să se alăture. De remarcat este capacitatea de a face liste de cumpărături. În plus îți spune când trebuie să mănânci și când nu! 

6. Endomondo. Are variante pentru iPhone și Android. Are foarte multe caracteristici și facilități concentrate într-o singură aplicație. La prima vedere poate părea copleșitoare, dar te vă ajuta să realizezi obiectivul pe care ți l-ai propus. Îți va urmări dieta, activitatea fizică, orele de somn și va stabili obiective de antrenament și dietă. Are un mod audio de a comunica cu tine. Are posibilitatea de a se sincroniza cu MyFitnessPal pentru monitorizarea caloriilor.

7. Fitbit. Una dintre cele mai cunoscute aplicații pentru dietă, accesibila pentru iPhone și Android, are o interfață distractivă și colorată, extrem de accesibilă. Aplicația este compatibilă cu multe dispozitive de tip wearable dar poate fi utilizată și independent. Aplicația este capabilă să urmărească programele de antrenament, aportul de calorii și să te ajute să-și atingi obiectivele când vine vorba despre dieta pentru slăbit.

Citește și: Aplicație dieta ketogenică

8. Fitocracy. O aplicație curată și intuitivă, accesibilă pentru iPhone și pentru Android. Aplicația este gratuită și este orientată către activitatea fizică. Aplicația monitorizează activitatea fizică, evaluează progresele și oferă feedback de la antrenori și de la o comunitate de oameni cu experiență în domeniul activității fizice. Aplicația oferă bonusuri, te laudă și-ți dă premii dacă rezultatele tale sunt bune.

Concurență strânsă între Android și iSO

9. Google Fit, accesibil doar pentru Android este remarcabil prin simplitate și eficiență. Aplicația îți urmărește pașii zi de zi și caloriile arse. Aplicația este funcțională și de pe ceasurile inteligente Android. Este de notat faptul că marchează diagrame care arată evoluția condiției tale fizice.

10. GymGoal 2 este o variantă a precedentei aplicații, dar accesibilă doar utilizatorilor de programe iSO și iPhone. Dacă aplicația de la google era gratuită, aceasta este contra cost. Aplicața este are o variantă pentru orice tip de activitate fizică, indiferent dacă faci alergare sau haltere, culturism sau folosești bicicleta fitness sau banda de alergat. Aplicația înregistrează tot ce faci, urmărește istoricul activității fizice,  antrenamentul zilnic și greutatea, aportul de calorii zilnic, dar și intensitatea antrenamentului.

11. Ideal Weight este o aplicație exclusivă pentru Android, are o interfață simplă și extrem de logică. Ideal Weight calculează indicele de masa corporală (IMC), astfel încât să poți verifica unde te afli raportat la valoarea ideală. Aplicația oferă soluții pentru scaderea în greutate.

12. Pacer Pedometer & Weight Loss Coach este una din aplicațiile foarte populare. Este disponibilă pentru iPhone și Android și este gratuită. Este foarte accesibilă, simplă și curată, cu butoane de navigare logice. Această aplicație urmărește pașii de zi cu zi și spune câte calorii arzi. De asemenea, te urmărește pe GPS, îți propune trasee pentru bicicletă, dar poate forma grupuri virtuale și te monitorizează să îndeplinești obiectivele zilnice legate de activitatea fizică.

Este important să știi totul despre glicemie și colesterol

13. Weight Watchers Mobile este accesibil pentru iPhone și Android. Este o aplicație elegantă, cu fotografii mari. Weight Watchers urmărește tot ceea ce mănânci. Aplicația notează cu puncte alimentele consumate, limitate la un barem, pentru dieta pentru slăbit. Poti sa postezi fotografii și să împărtășiți realizările tale cu ceilalți utilizatori ai aplicației.

Sursa: healthline.com