Dispozitivele purtabile pentru fitness cuceresc piața

Pe piața dispozitivelor inteligente bătălia pentru cucerirea clineților este uriașă. Concurenții fac parte din cele mai mari companii producătoare, iar miza este uriașă: peste 30 de miliarde de dolari!

Un nou studiu anunță că dispozitile purtabile de tipul wearables, destinate monitorizării și analizei reprizelor de fitness vor fi cele mai utilizate dispozitive purtabile începând din 2018, iar până atunci numărul unităților vândute și implicit al utilizatorilor se va tripla. Analizele și previziunile economice arată că doar anul acesta se vor vinde 19 milioane de dispozitive, iar numărul acestora se va dubla anul viitor.

Citeste si: Care este viitorul dispozitivelor purtabile? Wearables – generația a doua

Efectele sunt pe mai multe planuri și toate pozitive. În primul rând dispozitivele purtabile inteligente destinate orelor de fitness sunt calea cea mai simplă de implementare a principiilor eHealth și un prim pas pentru a crește piața utilizatorilor potențiali din domeniul sănătății digitale. În al doilea rând prețul dispozitivelor wearables o să scadă, iar datorită concurenței, performanțele acestora vor crește.

Analiza a fost realizată de Juniper Research și a avut ca scop definirea tendințelor și a prognozelor pentru perioada 2014-2019, pe piața dispozitivelor wearables de fitness. Competitorii direcți în domeniul sunt nume mari Xiaomi MiBand, Surge Fitbit, Microsoft Band, Apple și Samsung Gear Fit. Fiecare în parte promite să vină cu ceva nou, inedit, util și mai ales atractiv.

Citește și: 7 moduri în care telefoanele inteligente pot salva vieți

Astfel Xiaomi MiBand  vine cu trackere de baza, la13 dolari, iar Surge Fitbit, Microsoft Band și Samsung Gear Fit, aduc caracteristici suplimentare, dincolo de fitness, cum ar fi notificările și controlul muzicii, dar și electrocardiogramă și monitoare de glucoză.

Concluzia studiului arată că Fitbit va rămâne lider pentru monitorizarea de fitness, deși decizia lor de a nu se integra cu Apple Health poate afecta cota lor de piață pe termen scurt pentru că gigantul Apple este un concurent care nu trebuie ignorat.

Sursa: digitalhealthage.com