dot – Smartwatch pentru nevăzători

O mică echipă din Coreea de Sud lucrează la un smartwatch deosebit – Dot. Dot nu vrea concureze cu Apple Watch sau cu Android Wear. În schimb, el este un Smartwatch Braille conceput pentru cei 285 de milioane de nevăzători din întreaga lume.

Folosind o tehnologie numită “Active Braille”, micul smartwatch poate fi purtat la încheietură, conectat la un iPhone sau la un smartphone Android prin Bluetooth pentru a recepţiona alerte, mesaje sau chiar indicaţii de navigaţie.

CEO Eric Ju Yoon Kim – CEO Dot – spune:

Până acum, dacă primeai un mesaj pe iOS de la prietena ta, de exemplu, trebuia s-o asculţi pe Siri citindu-l cu vocea ei, ceea ce e impersonal. N-ai prefera -l citeşti tu însuţi şi  auzi astfel în cap vocea prietenei tale?”

Mica echipă de startup din spatele lui Dot, lucrează de ceva timp cu tehnologia “Active Braille” testând-o în diverse locuri uzuale (ATM-uri, gări,etc). Tehnica, acum gata pentru uzul consumatorilor, va fi pusă la treaba de Dot.

Citeste si: Aplicație pentru nevăzători. Pe telefon și pe ceas

Uimitor dar, în acest moment nu există nimic comparabil, iar ţelul principal al echipei este menţinerea unor costuri scăzute astfel încât, la lansarea lui Dot în decembrie în StateleUnite, preţul fie de 300 USD, comparabil astfel cu al unui smartwatch obişnuit. În plus, se vorbeşte despre o durată de viaţă a bateriei de o săptămână.

Sursa: huffingtonpost.co.uk