Gustari sanatoase

Gustari sanatoase: 4 combinatii rapide si hranitoare

Daca vrei sa ai un plan alimentar echilibrat, nu e suficient sa schimbi doar mesele principale ale zilei, ci sa incluzi in dieta ta si gustari sanatoase. Sa-ti pregatesti o pauza de fructe e la fel de simplu si rapid cum este sa-si cumperi de la supermarket o punga de chipsuri. Am pregatit pentru tine o lista de sugestii. 

 

Snackurile sunt și foarte diverse. Ele vin sub diferite forme și au cele mai diverse arome, cum e cazul chipsurilor care au ajuns chiar la arome de pizza sau pui la rotisor. Există, de asemenea, diverse dulciuri, pe care oamenii le consumă tot ca pe gustări, precum și numeroase tipuri de alune, de diferite soiuri, care se pot consuma simple, condimentate sau chiar trase în ciocolată.

În ce privește snackurile, există o abundență foarte mare de oferte și o diversitate enormă, motiv pentru care foarte mulți oameni s-au obișnuit să le consume. Problema e că acestea sunt foarte nesănătoase și au multe calorii, iar pe termen lung ne afectează sănătatea și ne fac să luăm în greutate.

Din fericire, în prezent există numeroase alternative mult mai sănătoase, pe care le poți încerca în locul snackurilor. Iată 4 dintre cele mai accesibile.

Batoanele proteice pot fi gustări sănătoase și rapide

Batoanele proteice sunt o alternativă excelentă la consumul de snackuri. Acestea au un conținut foarte ridicat de proteine și fibre necesare pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, consumând batoane proteice, crești aportul de amino acizi esențiali din organism, lucru care te ajută să-ți menții masa musculară și să-ți întărești sistemul imunitar. Nu în ultimul rând, batoanele proteice îți pot fi de mare ajutor atunci când ești la dietă, pentru că le poți folosi pentru a-ți tempera apetitul între mese, în loc să optezi pentru un snack bogat în calorii, dar sărac în valoare nutrițională.

 

Idei de gustări sănătoase: fructele

O altă alternativă foarte bună la snackuri sunt fructele. În loc să optezi pentru o pungă de chipsuri ca să-ți potolești foamea, alege mai degrabă o banană, care este mai sănătoasă și care, datorită conținutului bogat în potasiu, îți va ține mai bine de foame. Există multe tipuri de fructe pe care le poți consuma în loc de snackuri, iar diversitatea lor este foarte mare. De la fructe de sezon, la fructe exotice sau fructe produse în sere, ai o mare varietate din care poți alege pentru a-ți potoli foamea între mesele principale ale zilei. Datorită conținutului lor bogat în vitamine, îți vei întări sistemul imunitar și vei fi mai sănătos pe termen lung.

Vezi și Tabel de calorii pentru cei care vor să țina dietă UPDATE 2019

 

Alternative sănătoase la snack-uri: chipsurile de legume

Există și metode prin care poți înlocui snackurile cu alternative asemănătoare, însă mai sănătoase. Printre acestea, se remarcă noile chipsuri de legume apărute în comerț. Deși nici acestea nu ar trebui consumate în exces din cauza conținutului ridicat de calorii, ele pot fi o alternativă mai sănătoasă la snackurile obișnuite pentru că au un conținut redus de carbohidrați.

Gustări sănătoase: năut la cuptor

Spre deosebire de alte snackuri, năutul are un conținut redus de calorii, este foarte bogat în fibre și o sursă excelentă de proteine, conform Eating Well. Este și foarte ușor de preparat; tot ce trebuie să faci este să-l lași peste noapte în apă, să-l fierbi timp de 20 de minute, iar apoi să-l bagi la cuptor, împreună cu condimentele tale preferate. Astfel, în loc să cumperi tot felul de snackuri nesănătoase de la automate, poți consuma năut pregătit acasă, exact așa cum îți place ție.

 

Te-ar putea interesa și 5 rețete cu puține calorii. Download

Sursă foto: Shutterstock