Review Salomon XA Pro 3D Ultra 2

Când vine vorba de alergat pe munte, Salomon e prima literă de la alfabet, așa cum Asics e la alergarea de stradă.

Site-ul acesta este pentru convins lumea să facă mișcare, așa că până la Salomon S-Lab și formele lor futuriste, le recomandăm începătorilor un pantof mai versatil, mai aproape de ”adidas-ul” cu care suntem toți obișnuiți: XA Pro 3D. Funcționează ca încălțăminte de trail, hiking prin locuri nu foarte accidentate (unde bocancul cu protecție la gleznă rămâne sfânt), alergare pe macadam și chiar și prin parc, dacă aveți cum să mergeți pe zona verde.

admin-ajax.phpE un pantof Gore-Tex și asta extinde posibilitatea de folosire la alergările pe zăpadă (sau prin noroi, dacă participați la concursuri off-road de primăvară).

Dacă va fi prima pereche ”profi”, e cea mai bună investiție pe care puteți s-o faceți. Nu-i mică deloc, în funcție de ofertă pantofii aceștia costă la noi între 500 și 600 lei sau 90 de lire+shipping pe amazon.co.uk.

Materialele din care sunt făcuți XA Pro 3D Ultra 2 n-au cusur iar proba de foc pe care au trecut-o ai mei este spălatul săptămânal la mașină vreme de un an. Fețele GoreTex sunt rezistente, nu uitați însă că avantajul izolării vine în verile călduroase cu dezavantajul supraîncălzirii piciorului. Cheile șireturilor rapide (quick laces) mai dau rateuri și se blochează de la nămol și pietricele, dar își revin după spălat.

Singurul lucru care mă nemulțumește este viteza cu care s-a tocit profilul tălpii. După cam 500 de kilometri, profilul și așa nu foarte proeminent mai are doar 3-4 milimetri înălțime. Pantofii sunt promovați ca rezistând 1000+ kilometri. E clar că materialul textil ar mai resista mult și bine, nu cred însă că talpa va mai face față la mai mult de 2-3 alergări montane.

Celor care ocolesc Salomon din cauza vârfului prea rigid și inconfortabil le dau o veste bună. Nu se întâmplă asta la XA Pro 3D. Vârful e mai scurt, tăiat isteț în laterale și mult mai flexibil decât la alte modele.

Overall 4.5 (din 5)

Confort 5

Rezistență 4

Concluzie Un model versatil și prietenos, perfect pentru începuturi de succes.