Roche va folosi o aplicaţie mobilă pentru a urmări evoluţia pacienţilor cu Boala Parkinson

Roche Pharma Research şi Early Development, o divizie a Roche Pharmaceutical, au dezvoltat o aplicaţie mobilă care măsoară evoluţia simptomelor în Boala Parkinson. Aplicaţia a fostdezvoltată în parteneriat cu Max Little, un matematician britanic aflat la conducerea Parkinson’s Voice Initiative şi va fi folosită într-un studiu farmaceutic efectuat cu Prothena Biosciences.

“Anirvan Ghosh, Şef al Neuroscience Discovery pRED, spune: “De obicei, în testele clinice din acest domeniu, dizabilităţile şi deteriorările sunt evaluate de către medic cu ajutorul scorului UPDRS(Unified Parkinson’s Disease Rating Scale). Acest mod de evaluare este limitat, însă, la momentele specifice în care pacientul are programare la medicul său. Aplicaţiava permite măsurarea continuă, de-a lungul întregii zile, a fluctuaţiilor. În plus, sperăm aplicaţia va putea fi folosită în studii clinice pentru obţinerea de măsurători maiobiective care vină în completarea evaluărilor făcute de către medici.”

Aplicaţia va rula pe telefoane Samsung Galaxy S3 Mini, oferite participanţilor doar pentru studiu şi de pe care vor fi eliminate practic toate celelalte funcţionalităţi pentru a uşuraastfel folosirea lor de către pacienţii vârstnici. Pacienţii vor face zilnic şase teste de câte 30 de secunde şi în plus vor fi monitorizaţi pasiv. Cele şase teste sunt: voce, echilibru, mers, dexteritate, tremor de repaus, tremor postural.

mHealth oferă o şansă unică de a măsură simptomele în Boală Parkinson mult mai precis şi în mod continuu. Din acest motiv, cercetările în acest domeniu sunt şi obiectul unuia dintreprimele studii efectuate via Apple’s ResearchKit.

Similar aplicaţiei Roche, studiul Parkinson’s mPower dezvoltat de Sage Bionetworks în parteneriat cu University of Rochester, Beijing Institute of Geriatrics, şi The Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research, îi ajută pe utilizatori şi urmărească simptomele cu ajutorul unor teste specifice şi colectează date de la dispozitive wearable devices.

În acelaşi sens, myHealthPal, un startup care lucrează la o aplicaţie pentru urmărirea simptomelor în Boala Parkinson a strâns în martie 744.000 USD şi face acum un studiu pe pacienţide la Mount Sinai Movement Disorder Clinic.

 

http://mobihealthnews.com/