Dispozitivul care îți arată unde NU ai aplicat cremă de protecție solară

Când mergem la plajă, este foarte greu să ne ungem perfect uniform cu cremă de protecție solară, astfel încât se întâmplă deseori să ne ardem pe unele zone de piele, unde nu am aplicat suficientă loțiune. Un aparat special vine de acum în ajutorul nostru și rezolvă această delicată problemă.

Sunscreenr este un dispozitiv care detectează eficiența protecției solare. A fost creat de compania Voxelight și transformă practic protecția solară invizibilă cu ochiul liber în protecție vizibilă. Astfel, vom fi complet protejați de arsurile solare periculoase, pentru că vom ști exact în ce zone ale pielii trebuie să aplicăm mai multă cremă de protecție solară, scrie publicația Mashable.

cremă de protecție solară

Crema de protecție solară absoarde radiațiile ultraviolete periculoase, care pot duce la arsuri sau chiar la cancer de piele. Sunscreenr este un gadget micuț, care poate fi atașat la cheile tale, asemenea unui breloc. Este foarte ușor de folosit. Imediat ce ai aplicat crema de protecție solară pe piele, folosește vizorul special, care îți va arăta dacă ai reușit o aplicare uniformă, acoperind fiecare centimetru de piele.

Cum știi că ai aplicat suficientă cremă de protecție solară

În interiorul dispozitivului este o cameră UV de 1,3MP, care verifică dacă sunt raze UV reflectate de piele. În zonele unde a fost aplicată suficientă cremă de protecție solară, razele UV vor fi absorbite, iar zona respectivă se va vedea la aparat în culoarea neagră, pentru că nu va reflecta deloc raze UV. În schimb, regiunile care nu sunt corect protejate de soare se vor vedea într-o culoare deschisă.

Citește și: 5 aplicații pentru radiații ultraviolete. Descarcă-le pe telefon și ferește-te de cancerul de piele

De asemenea, imaginile pot fi înregistrate pe dispozitiv și le poți viziona ulterior, ca să vezi exact în ce zone trebuie să mai aplici cremă de protecție solară.

cremă de protecție solară

Compania Voxelight lucrează încă la acest proiect și strânge fonduri prin Kickstarter, dar speră ca produsul să fie lansat pe piață la finalul acestui an.

Te poate interesa și: Alergia la soare. Ce este și cum poate fi prevenită 

David Cohen, CEO al companiei Voxelight, spune că inițial compania a vrut ca Sunscreenr să fie un gadget atașat la telefoanele mobile. Apoi, și-a dat seama că un telefon riscă să fie distrus de nisip și de apă, deci nu este soluția ideală pentru plajă. Dispozitivul conceput de ei acum este rezistent la nisip și foarte simplu de folosit.

„Poate fi folosit timp de 4 ore încontinuu, însă probabil nu va fi nevoie să fie acționat mai mult de o oră pe zi”, spune David Cohen.

Sunscreenr, care este disponibil în mai multe culori, poate fi pre-comandat deja, la prețul de 109 dolari, dar produsul s-ar putea vinde cu doar 20 de dolari, dacă cererea va fi foarte mare.