cuplu alergând pe plaja

Top 5 aplicații Android şi iOS pentru fitness. Cum îți poate asista telefonul cursa de jogging

Top 5 aplicații Android şi iOS pentru fitness sau cum îți poate asista telefonul cursa de alergare, numărul de calorii consumate, starea inimii, rimul cardiac și tensiunea arterială.

Pe măsură ce speranța de viață a oamenilor a crescut, una din marile probleme este calitatea vieții la vârste înaintate. Trăim mult, dar cum trăim anii aceștia? În formă fizică bună sau imobilizați, strâmbi, plini de dureri? Diferența o face deseori activitatea fizică constantă, corectă și la momentul potrivit. Al doilea mare păcat al omului modern – nu se știe exact care este cel mai mare păcat al omului modern, existând multe controverse – este că stă prea mult cu fundul pe scaun, în fața calculatorului. Plata pentru sedentarism vine când îți este lumea mai dragă. Când ți-ai plătit toate ratele la bancă și copiii au viața lor, când în loc să te bucuri de viață te rup durerile de spate, îți cedează articulațiile și te umpli de boli… Șansa ta stă în telefonul mobil și în aplicațiile care te îndeamnă să faci mișcare, care îți monitorizează condiția fizică și îți spun cum stai cu sănătatea trupului.

 

fitness (2)

 

Top 5 aplicații Android și iOS pentru fitness

1. Runtastic.(Pentru Android și pentru iOS) Una dintre cele mai populare aplicaţii de fitness în România este Runtastic, care beneficiază de o interfaţă curată şi intuitivă şi îţi permite monitorizarea unei game variate de activităţi în aer liber, precum alergările, mersul pe bicicletă sau mersul pe jos.

Aplicaţia îţi oferă informaţii cardio complexe, precum distanţa parcursă, durata activităţii, schimbarea altitudinii sau numărul de calorii arse. Aceste date, precum şi multe altele, sunt apoi sintetizate în grafice intuitive care te ajută să remarci mai uşor progresele sau regresele.

Aplicaţia are şi un caracter social, întrucât îţi poţi informa prietenii de pe reţele sociale – adică te poți lăuda pe Facebook – despre evoluţiile tale.

2. Endomondo Sports Tracker. (Pentru Android și pentru iOS) O altă aplicaţie apreciată, care pe lângă alergări se pretează şi pentru ciclism sau plimbări. Opţiunile aplicaţiei sunt bogate şi vizează atât statisticile clasice legate de distanţa parcursă, viteza de deplasare şi caloriile consumate, cât mai ales posibilitatea de a asculta performanţele în format audio la fiecare kilometru parcurs şi de a-ţi stabili diverse obiective de distanţă. Versiunea Pro îţi oferă în plus şi posibilitatea de a-ţi stabili obiective pentru consumul de calorii sau timpul necesar pentru parcurgerea unei anumite distanţă.

Aplicaţia are şi un puternic caracter social: poţi posta rezultatele pe Facebook, poţi vedea rezultatelor prietenilor care folosesc aplicaţia şi îţi poţi stabili ca obiectiv să depăşeşti performanţele lor. De asemenea, toate datele pot fi accesate online de pe site-ul aplicaţiei pentru a-ţi monitoriza mai uşor performanţele.

3. RunKeeper. Cu o interfaţă curată şi aerisită, RunKeeper îţi oferă de asemenea cele mai importante date despre alergările tale: sistem de poziţionare prin GPS şi Google Maps şi clasicele rapoarte de distanţă, viteză şi calorii arse. Toate aceste informaţii pot fi exportate ulterior pe site-ul dedicat RunKeeper.com pentru a ţine permanent evidenţa performanţelor tale.

4. RunInjuryFree. (Pentru iOS) Aplicaţia dezvoltată exclusiv pentru iPhone include cinci moduri de alergare, însă principalul avantaj al acesteia este dat de informaţiile de prevenire a accidentărilor. Pe lângă 10 sfaturi de bază pentru prevenirea accidentarilor ai la dispoziţie şi informaţii despre cum poţi accelera procesul de recuperare. Aplicaţia costă 5 USD, însă se poate dovedi utilă pentru utilizatorii care au nevoie de ceva mai mult decât un simplu instrument de măsurare a vitezei şi caloriilor arse.

5. Zombies, Run! (Pentru Android și pentru iOS) Mulţi dintre noi aleargă pentru că trebuie să dea jos câteva kilograme în plus. Indiferent din ce categorie faci parte, dacă îţi este greu să te motivezi pentru a alerga mai mult Zombies, Run! este probabil cea mai bună şi mai inedită aplicaţie.

Aplicaţia include un joc în care eşti urmărit de un zombie, iar obiectivul tău este să fugi cât mai mult şi mai repede pentru a nu fi prins din urmă, dar şi să atingi anumite destinaţii strategice. Sistemul este unul inteligent, întrucât jocul îţi urmăreşte traseul, distanţa şi viteza prin GPS şi Google Maps şi, în funcţie de gradul de dificultate ales, vei fi prins de zombie mai devreme sau mai târziu. Sau poate niciodată, dacă eşti suficient de rapid!

5. Nike+ Running. (Pentru Android și pentru iOS) O alta aplicaţie populară cu un design simplu şi atractiv care îţi oferă acces imediat la datele importante: distanţa parcursă, viteza, timpul şi caloriile consumate. În plus, aplicaţia îţi arată traseul parcurs prin Google Maps şi ai posibilitatea de a-ţi stabili diverse obiective.

Una dintre cele mai utile funcţii este posibilitatea de a primi informaţii audio despre performanţele tale la fiecare kilometru parcurs, pentru a nu mai fi nevoit să accesezi aplicaţia. Funcţia Nike+ Coach îţi permite să ai un antrenor virtual care să-ţi stabilească un program şi să-ţi trimită remindere sau notificări push că este momentul să faci mişcare.

Aceste aplicaţii Android și iOS pentru fitness sunt însă utile inclusiv pentru cei care frecventează sălile de sport, întrucât îţi permit să faci diverse statistici pe termen lung.