Wize Mirror evaluează riscul cardiovascular şi metabolic

Semeoticons, un consorţiu european format din 11 institute de cercetare, a dezvoltat o oglindă capabilă evalueze starea de sănătate a privitorului.

Oglinda Wize Mirror evaluează semnele faciale asociate cu riscul cardiovascular şi cu cel metabolic. Pe baza acestora, îl încurajează apoi pe utilizator reducă aceste riscuri modificânduşi obiceiurile şi stilul de viaţă.

Un articol despre oglinda Wize Mirror a fost publicat recent de către Biosystem and Engineering.

Urmărirea trăsăturilor fizice şi a celor de expresie este un bun indicator al stării de bine a individului, spun cercetătorii. Wize Mirror foloseşte senzori optici 3D, o cameră multispectrala, detectori pentru gazele expirate şi microfoane pentru a realiza o analiză a fetei umane.

Datele colectate sunt apoi procesate pentru a extrage decodorii biometrici pe baza cărora va genera un “index de welness” pentru utilizator.

Wize Mirror va monitoriza evoluţia stării de sănătate şi va oferi sugestii şi sfaturi de coaching pentru a-l ajuta pe utilizator şi îmbunătăţească starea de sănătate. Utilizatorul va putea transmite apoi medicului datele colectate şi va putea primi îndrumări şi sprijin de la acesta.

Oglinda Wize Mirror va fi concepută atât pentru utilizare la domiciliu cât şi pentru utilizare în spaţii colective cum ar fi şcoli, farmacii, centre nutriţionale, săli de fitness, etc

Conceptul, însă, nu este unul nou. În 2009, Ming-Zher Poh (absolvent al MIT) a dezvoltat o oglindă similară care monitorizează diverşi parametri de sănătate: puls, tensiune,respiraţie. Poh a continuat apoi prin aplicarea acelei tehnologii într-un software şi a lansat Cardiio. Acesta oferă acum o aplicaţie de monitorizare a ritmului cardiac.

Este din ce în ce mai evident sănătatea a devenit, în ultimul timp, un adevărat câmp de bătălie pentru companiile de tehnologie care se întrec una pe altă în a oferi soluţii din ceîn ce mai avansate pentru controlul stării de sănătate şi pentru îmbunătăţirea acesteia.

Sursa: mobihealthnews.com