5 tratamente cosmetice recomandate iarna

Unele tratamente cosmetice au cele mai bune rezultate în sezonul rece. Iată care sunt acestea și de ce este momentul pentru ele acum.

Spălarea feței cu apa călduță

Este tentant să faci dușuri fierbinți iarna, dar sănătos este să le eviți. Apa fierbinte  usucă pielea, iar dacă nu aplici o cremă hidratantă imediat după duș, te poți trezi cu eczeme. Folosește mai degrabă apa călduță, mai ales când te speli pe față, și aplică apoi o cremă cu acid hialuronic și ceramide, ingrediente care îmbunătățesc nivelul de hidratare a pielii.

Peelingul chimic

Peelingul chimic presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice. Poate fi realizat acasă, cu ajutorul exfolianților AHA și BHA, care îndepărtează celulele moarte, stimulează regenerarea celulară și corectează ridurile fine, petele și urmele lăsate de acnee. După un astfel de tratament, nu este indicat să te expui la soare, așa că cel mai bun moment să-i testezi rezultatele este sezonul rece.

Cremele cu retinol

Retinolul este un derivat al vitaminei A care pătrunde în profunzimea dermului și accelerează procesul de regenerarea a pielii. Este un important ingredient anti-aging: reduce ridurile, elimină petele pigmentare și îmbunătățește textura pielii. Dacă îți dorești să folosești des creme cu retinol, este obligatoriu să aplici și o cremă cu factor de protecție solară, asta pentru că retinolul face ca pielea să fie sensibilă la acțiunea razelor UV. Cel mai bine este însă să aplici o astfel de cremă iarna.

Vezi și Cum să scapi de coșuri cu ajutorul unei aplicații pentru mobil

Măștile de păr revitalizante

Astfel de măști pentru par reparatoare se aplică seara, pe părul uscat, și acționează peste noapte, pentru a oferi cele mai bune rezultate: hrănirea și repararea firelor de păr, protejarea culorii, intensificarea strălucirii părului. Iarna este simplu să aplici aceste măști și peste zi, dat fiind că petreci mai mult timp în casă.

Epilarea definitivă cu laser

Iarna este cel mai bun anotimp pentru a scăpa definitiv de părul nedorit. Înainte și după epilarea definitivă, trebuie evitate expunerile la soare. De asemenea, cu câteva luni înainte, nu ar mai trebui să folosești ceara pentru epilat.

Sursa foto: Shutterstock.com

Citește și Impactul cosmeticelor asupra sănătății: cum alegi produsele potrivite