Cum să scapi de coșuri cu ajutorul unei aplicații pentru mobil

Dacă te întrebi cum să scapi de coșuri, iar tratamentele făcute până acum nu au avut efect, îți poate fi de folos o aplicație specială, concepută de dermatologi.

Acneea este o afecțiune dermatologică provocată de hiperactivitatea glandelor sebacee din piele. Ele secretă mai mult sebum decât ar fi normal, iar acesta împinge spre suprafața pielii celulele moarte. Astfel apar coșuri și diferite leziuni ale pielii, care se pot infecta la contactul cu praful și bacteriile din mediu, de aceea trebuie tratate cu deosebită atenție.

La nivel mondial, peste 500 de milioane de oameni suferă de acnee și din păcate doar 10% dintre ei merg la un medic dermatolog pentru consultație, scrie publicația Tech Republic. Astfel, cei mai mulți recurg la diferite tratamente alese la întâmplare, care de multe ori nu au efect de durată și chiar pot face rău, lăsând cicatrici.

Te-ar putea interesa și: Consultații medicale virtuale sau medicul la dispoziția ta

De aceea, dacă și tu suferi de acnee și vrei să afli cum să scapi de coșuri, trebuie să ceri ajutorul unui specialist. Din fericire, tehnologia modernă te ajută acum să ai acces la sfaturile unui medic dermatolog printr-o aplicație, fără să mai fie nevoie să mergi la consultație.

Cum să scapi de coșuri cu aplicația MDacne

Aplicația care te învață cum să scapi de coșuri de numește MDacne și a fost dezvoltată de un medic dermatolog, Yoram Harth. Aplicația este gratuită, se poate descărca din App Store și este foarte simpu de folosit. După ce o descarci, trebuie doar să îți faci un selfie cu telefonul mobil și să completezi un chestionar.

Apoi, algoritmii aplicației îți vor oferi un diagnostic personalizat pentru problemele tenului tău. Aplicația va compara poza ta cu mai multe imagini din baza sa de date. Prin acest algoritm se analizează tipul de leziuni acneice de care suferi, forma, dimensiunea și culoarea lor. Diagnosticul obținut astfel este foarte precis și personalizat, spune doctorul Harth.

Cum să scapi de coșuri printr-un tratament personalizat

După ce ai aflat diagnosticul, aplicația MDacne îți va recomanda un plan specific de tratament, pentru ca tu să afli cum să scapi de coșuri. În funcție de tipul de acnee de care suferi și de cât de severă este afecțiunea, aplicația îți va prezenta un plan de tratament de 30 de zile, cu sfaturi concrete, care trebuie aplicate zi de zi.

Astfel, ca sa afli cum să scapi de coșuri trebuie să urmărești tutorialele realizate de dermatologi, în care ei îți prezintă trucuri și numeroase sfaturi utile. Toate sunt accesibile prin intermediul aplicației. Trebuie să ai o dietă echilibrată și să înveți cum să ai o igienă corectă a tenului, pentru că regulile sunt puțin diferite în cazul unui ten acneic. De exemplu, aplicația îți va spune ce produse trebuie să folosești dimineața și seara pentru a te spăla pe față, ca să tratezi coșurile eficient, dar fără să îți usuci sau rănești tenul.

Îți recomandăm și: Aplicație pentru calendar menstrual. Update 2016

Va trebui să mănânci multe legume și fructe și să renunți la alimentele de tip fast-food. De asemenea, vei învăța cum să scapi de coșuri dacă folosi produse cosmetice recomandate pentru tenul acneic. Spre exemplu, trebuie să alegi creme și soluții de curățare care nu sunt grase și trebuie să eviți loțiunile care conțin uleiuri.

Folosind aplicația MDacne vei afla cum să scapi de coșuri și vei învăța de asemenea cum să previi pe viitor reapariția acestor probleme neplăcute. Aplicația a fost lansată la începutul acestui an și are până acum peste 30.000 de utilizatori.

Citește și: SIGMA – primul joc terapeutic care ajută persoanele supraponderale să-și schimbe stilul de viață