prima aplicatie pentru tinerii cu cancer din Romania

Prima aplicație pentru tinerii cu cancer din România

Pentru prima dată în România s-a lansat o aplicație pentru tinerii cu cancer în care pot comunica între ei și se pot ajuta unii pe alții.

Asociația Little People România, în parteneriat cu Lidl România, au dezvoltat prima aplicație pentru tinerii cu cancer cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani. Aplicația le oferă tinerilor un spațiu virtual securizat în care pot comunica unii cu alții, își pot împărtăși experiența liber și pot învăța unii de la alții cum să treacă peste momentele grele.

Dacă ai prieteni care își doresc să fie informați în legătură cu sănătatea, trimite-le acest link să se aboneze și ei la newsletterul nostru. 

,,VIA este o aplicație pentru tinerii cu cancer concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu tipuri diferite de cancer, astfel încât aceștia să aibă un lucru mai puțin de înfruntat: singurătatea. – a declarat Katie Rizvi, fondatoarea Asociației Little People România.

Pentru că cei mai mulți pacienți cu cancer se confruntă și cu depresia, te-ar putea interesa și Aplicația ce poate fi un ajutor real împotriva depresiei.

Aplicația VIA poate fi descărcată pe telefoanele mobile ce utilizează sistemele de operare IOS sau Android. Utilizatorii își pot construi un profil public ce include diagnosticul, vârsta, orașul și interesele lor. Pe baza acestor informații, utilizatorii se pot conecta între ei și pot vorbi despre lucrurile care îi interesează sau despre problemele care îi macină. Detaliile lor personale nu vor fi făcute public.

Pentru mai multe informații despre aplicațiile dezvoltate pentru pacienții români, intră în grupul nostru, Pacientul 2.0.

În plus, în aplicație utilizatorii pot organiza și evenimente la care să se cunoască și să-și împărtășească poveștile. Și asta pentru că, după cum continuă Katie Rizvi, „pacienții sunt în acest moment invizibili.” Și noi credem că, pe lângă ajutorul medicilor specialiști, sprijinul pe care paciențiii și-l pot acorda unul altuia este cât se poate de important pentru ei  și calitatea vieții lor.