Cele mai bune aplicații Android pentru dietă și nutriție

O nutriție echilibrată este esențială pentru sănătate, iar cu ajutorul unor aplicații Android pentru dietă este foarte ușor să-ți organizezi ai un meniu corect.

Există mai multe aplicații Android pentru dietă și nutriție sănătoase, care te pot ajuta să alegi alimente sănătoase și hrănitoare, indiferent dacă vrei să slăbești sau doar să ai un stil de viață echilibrat.

Iată câteva dintre cele mai populare aplicații Android pentru dietă:

1. FatSecret Calorie Counter

Este o aplicație foarte simplă și practică, prin care poți ține un jurnal culinar, astfel încât să notezi zilnic ce alimente consumi și câte calorii arzi prin activitatea fizică. De asemenea, prin această aplicație poți afla valoarea nutrițională a unor meniuri și îți poți monitoriza greutatea. Aplicația e gratuită, te poți loga inclusiv cu conturile de Google și Facebook și poți găsi și idei de rețete gustoase și sănătoase. Poți descărca aplicația de aici!

2. Fooducate

Aceasta este o aplicație mai complexă, pentru că, pe lângă monitorizarea caloriilor consumate și a greutății, te ajută să afli și valorea caloriilor din alimentele pe care le consumi.

Astfel, vei învăța cum să alegi meniuri care au calorii sănătoase, ca să poți slăbi corect, cu o dietă sănătoasă și echilibrată, nu restrictivă. Tot aici poți găsi rețete sănătoase, dar și un forum, unde să ceri sau să oferi sfaturi legate de nutriție. Aplicația o găsești aici!

Vezi și Aplicații Android de slăbit – Top 3

3. Lose It!

Este una dintre cele mai populare aplicații Android pentru dietă. Oferă un plan de regim alimentar și o bază de date bogată, cu diferite alimente și meniuri.

Aplicația se poate conecta și cu altele de acest fel, precum MyFitnessPal, RunKeeper, Google Fit sau la gadgeturi precum Fitbit, ca să poți monitoriza mai eficient activitatea fizică și caloriile arse. Prin urmare, este una dintre aplicațiile de tipul all-in-one, pentru nutriție și fitness. Poți descărca aplicația de aici!

4. SparkPeople Calorie Counter and Diet Tracker

Aceasta este o aplicație de dietă și nutriție foarte apreciată. Are o bază de date cu peste 3.500.000 de alimente și caloriile pe care le conține fiecare. În plus, poți scana codul de bare al unui produs și, dacă se regăsește în baza de date, afli imediat câte calorii conține și alte detalii despre valoarea sa nutrițională.

Aplicația include și un fitness tracker. O poți găsi aici!

Te poate interesa și Aplicație dieta ketogenică

5. MyFitnessPal

Cu siguranță cea mai populară aplicație de lifestyle din ultimii ani, MyFitnessPal are deja peste 10 milioane de utilizatori în întreaga lume. Baza de date conține peste 5 milioane de alimente și ai acces și la un calculator de rețete, ca să afli exact câte calorii are meniul pe care îl prepari acasă.

În plus, este un excelent fitness tracker, are 350 de exerciții diferite, cardio și de întărire a musculaturii. E alegerea ideală dacă vrei o singură aplicații și pentru sport și pentru dietă. Poate fi descărcată de aici.

Sursa: Android Authority

Citește și Dieta pentru slăbit. Cele mai bune aplicații pentru iPhone și Android