Aplicații care te ajută să depistezi cancerul de sân

În România, incidența cazurilor de cancer de sân este mare. Conform datelor furnizate de Institutul Oncologic București, în România sunt diagnosticate anual aproape 6.000 de femei.

În fiecare an, în lume, peste 700.000 de femei pierd lupta cu această boală, iar statisticile estimează că 8-9% dintre femei vor dezvolta cancer de sân pe parcursul vieții.

Tocmai de aceea, este foarte important ca femeile să se prezinte la control de specialitate anual. Depistat într-o formă precoce a bolii, cancerul de sân se poate vindeca.

Autoexaminarea lunară a sânilor are ca scop tocmai depistarea anomaliilor. Prinse în vârtejul viețeii cotidiene, ne lăsăm purtate de val și uităm de lucrurile cu adevărat importante, cum ar fi sănătatea noastră. O simplă aplicație descărcată pe telefonul mobil te poate ajuta să depistezi cancerul de sân. Îți va aduce aminte că a sosit vremea să-ți autoexaminezi sânii, să mergi la doctor sau să-ți faci programare pentru mamografia anuală.

Citește și 7 moduri in care telefoanele inteligente pot salva vieti

Check Yourself!

Conform statisticilor mondiale, aproape 40% din femeile diagnosticate cu cancer la sân au depistat singure, prin autopalpare, apariția bolii. Cu tote acestea, programul prelungit de lucru, viața din ce în ce mai activă și de multe ori agitată, ne fac să uităm de autoexaminările lunare ale sânilor. Pentru a rezolva această problemă, informaticienii au pus la punct o aplicație care tocmai asta face: te anunță lunar că a sosit timpul pentru o nouă autoexaminare, te sfătuiește care este cel mai potrivit moment pentru a o face (imediat după trecerea perioadei de menstruație) și îți arată și modul în care să-ți palpezi sânii.

Citește și: Biosenzor implantabil capabil sa monitorizeze tratamentul cancerului

Early Detection Plan

Depistat într-o formă incipientă a bolii, cancerul de sân poate fi tratat. Creată de Fundația Națională a cancerului de sân, aplicația Early Detection Plan ajută femeile să depisteze cancerul de sân într-o fază de început. În strategia de detectare a cancerului, aplicația îți trimite memento-uri pentru a te autoexamina, atenționări pentru a-ți programa examinările clinice și mamografii în funcție de vârstă și istoricul de sănătate.

De asemenea, aplicația îți creează un fișier ușor de accesat, în care centralizează toate controalele medicale pe care le-ai făcut, dar și pe cele următoare, astfel că vei ști în orice moment în ce stadiu ești cu analizele. Nu în ultimul rând, aplicația te învață cum să-ți palpezi sânii și cum să recunoști eventualele modificări ale sânilor.