Apple vrea să vândă 20 de milioane de ceasuri în 2015

Apple are ca obiectiv vânzarea a 20 de milioane unități de ceasuri Apple în 2015. Planul companiei este ca ceasurile Apple să reprezinte un sfert din vânzările estimate pentru 2015.

Raportul Global Wearables Forecast anticipează un interes special pentru Apple Watch și o creștere rapidă a vânzărilor în piața tehnologiilor ușor de purtat, mai ales în trimestrul III și IV al anului 2015.

Jumătate din vânzările la nivel mondial de dispozitive portabile în 2014 au fost în America de Nord, iar prognoza anunță o menținere a tendințelor pentru 2015. Raportul prezice ca până în 2018 să fie vândute 172 milioane de dispozitive portabile, majoritatea fiind de smartwatches și manșete inteligente.

Ochelari inteligenți, bătălia pentru performață

Vuzix Corporation face dispozitive purtabile (wearables) , iar raportul mai sus menționat susține că vânzările vor crește. Producătorii de top din domeniu nu stau, ba chiar din contră se agită pentru a găsi cele mai bune culoare de piață și eficiență economică care de fiecare dată se bazează pe cererea din piață și pe planurile și obiectivele concurenților.

Citește și: 5 direcții eHealth pentru 2015

Astfel, Intel a achizitionat recent ochelari video Vuzix, iar Samsung și SAP s-au unit tot pentru a cuceri piața. SAP produce deja ochelari inteligenți, care afișează manuale tehnice și comenzi de lucru prin realitate augmentată pentru lucrătorii care au nevoie de mâinile lor pentru a folosi instrumente. Frenezia lor vine și din faptul că Google a oprit vânzările la Google Glass, pentru a dezvolta produsul.

Raportul trage linie și previzionează că vor fi vândute peste 340 de milioane de dispozitive portabile (wearables) vor fi vândute până la sfârșitul anului 2018, de opt ori mai mult decât cele vândute însumat în ultimii trei ani.

Sursa: v3.co.uk