5 direcții eHealth pentru 2015

2014 a fost un an important pentru eHealth, dar 2015 va depăși această creștere. Care sunt direcțiile principale pentru eHealth în 2015?

 

1. Wearables. Tehnologia evoluată și din ce în ce mai accesibilă face ca aceste dispozitive să fie pe zi ce trece mai populare. De la trackere de fitness, la sisteme de control a glicemiei în timp real, sistemele denumite generic wearables devin din ce în ce mai ușor de purtat, dar și din ce în ce mai complexe și mai utile.

2. Predicție. Domeniul eHealth face un pas uriași și se concentrează pe monitorizare și colectarea de date pentru a preveni bolile grave sau pentru a interveni în stadiile lor incipiente când tratamentul este mult mai puțin costisitor, iar prognosticul mult mai bun.

Citește și: Urmărește online sănătatea copilului tău!

3. Telemedicina. Utilizarea tehnologiilor de comunicații pentru schimb de informații dar și pentru a putea pune un diagnostic de certitudine la distanță prin investigații și evaluări, via mijloace de comunicare și transmitere a datelor, la distanță vor aduce o revoluție în domeniul eHealth.

4. Dosarele medicale electronice. Dosarele electronice de sănătate sunt mai ușor de organizat, permit colaborarea medicală pentru îngrijirea unui pacient la distanță, consultarea unor specialiști aflați la sute sau mii de kilometri depărtare, dar și evaluarea rapidă și corectă a datelor medicale. Dosarele electronice sunt ușor de accesat și mult mai economicoase (nu trebuie depozitate, nu trebuie protejate).

Citește și: Viitorului sănătații este digital

5. Clinici medicale digitale. Este domeniul next level pentru eHealth care va crește accesul la asistență medicală și va aduce o reducere a costurilor din domeniul medical. Este o modalitate de a permite persoanelor din mediul rural, care nu au acces la medici specialiști, sau a persoanelor care nu pot părăsi casa să obțină tratamentul sau sfaturile de care au nevoie.

Sursa: www.smartherapy.org