Urmărește online sănătatea copilului tău!

Ne-am mutat amintirile, documentele, fotografiile și relațile în mediul online. De ce nu am trece monitorizarea sănătății noastre și pe a copiilor în online.

Părinții sunt încurajați să înceapă monitorizarea și îndosarierea documentelor de sănătate ale copiilor în mediul virtual, pentru că asta face înregistrările și accesul la date mult mai ușor, iar copiii vor putea accesa, la rândul lor, imediat înregistrările când vor crește.

Urmărirea parametrilor de creștere, cum ar fi înălțimea și greutatea pot fi foarte ușor notate pe grafice interactive într-o aplicație, fișa de sănătate poate deveni în câteva minute o fișă electronică, iar monitorizarea datelor poate să fie mai simplă și infinit mai eficientă. În plus pemit corelarea datelor, evaluarea lor și compararea foarte simplă pentru a obține o imagine exactă a modului în care copilul progresează. Informațiile legate de vaccinurile făcute de copil sunt, de asemenea și mai utile dacă sunt în format electronic pentru că pot fi imediat vizualizate.

Citește și: mHealth este viitorul medicinei. Avantaje și provocări

Utilizarea opțiunilor digitale îi ajută pe părinții să economisească timp și să stocheze eficient toate informațiile privind sănătatea copilului, dar, mai important, le permite să aibă o multitudine de informații legate de sănătatea copilul lor cu un singur click.

Sfatul specialiștilor este acela de a te concentra pe cele mai importante informații. Serviciile de acest gen au la bază aplicații de cele mai multe ori gratuite, care sunt puse la dispoziție de unitățile medicale care la rândul lor înțeleg eficința dosarelor electronice.

O bună atitudine atât pentru protecția datelor personale, cât și pentru editorii de aplicații, care au un bun feedbeak, este alegerea cu atenție a serviciilor digitale – atât cele pentru stocarea datelor, cât și cele pentru monitorizare parametrilor de creștere, dar mai ales lectura cu atenție a contractelor și condițiilor de confidențialitate.

Aceste dosare electronice pot ajuta la găsirea grupurilor de sprijin în cazul unor afecțiuni serioase, deși este recomandată cu insistență prudență atunci când se caută consiliere și sprijin în mediul virtual, pentru că nu toate informațiile pot fi de încredere, deși importanța și beneficiile acestor grupuri nu poate fi contestată.

Sursa: shine.yahoo