Facebook a lansat un instrument pentru monitorizarea sanatatii

Medic citat: Dr. Freddy Abnousi, directorul departamentului de cercetare medicală al Facebook

Reteaua de socializare a introdus o noua functie, numită Preventive Health, care permite monitorizarea sanatatii si face recomandari personalizate.

Noul instrument este disponibil deocamdată numai în Statele Unite și poate fi găsit prin căutarea pe Facebook sau prin accesarea unei reclame. Preventive Health va lua în calcul sexul și vârsta utilizatorului, va monitoriza pulsul și tensiunea și astfel va putea face recomandări personalizate pentru fiecare utilizator. Acestea vor include sfaturi privind administrarea vaccinului antigripal, recomandarea unor analize de sânge, dar și informații privind riscul de cancer.

„Ca medic, sunt conștient că fiecare pacient este diferit și prin urmare sfaturile și tratamentele trebuie să fie personalizate, ceea ce și facem. Scopul nostru este să salvăm vieți”, a declarat Dr. Freddy Abnousi, directorul departamentului de cercetare medicală de la Facebook.

monitorizare sanatate

Pentru realizarea noului instrument de e-health, Facebook a colaborat cu American Cancer Society, American College of Cardiology, American Heart Association și Centers for Disease Control and Prevention. În acest fel, utilizatorul are garanția că informațiile medicale pe care le primește sunt corecte și ușor de înțeles.

Vezi și DAHNA, aplicatia de nutritie conceputa si recomandata de cardiologi

Imediat ce accesează noua funcție, utilizatorul va trebui să completeze sexul, vârsta și greutatea. Apoi va primi recomandări pentru prevenție: softul îi va spune ce analize de sânge ar trebui să facă, dacă este cazul să-și verifice tensiunea, să facă o mamografie sau un test Papanicolau.

Mai mult, utilizatorii își pot seta notificări, care să ne reamintească de aceste analize sau de programările pe care trebuie să le facă. Astfel, instrumentul lansat de Facebook va fi foarte util mai ales pentru bolnavii cronici, care trebuie să meargă regulat la medic și să-și facă anumite investigații, astfel încât boala lor să nu se agraveze.

monitorizare sanatate

În funcție de feedback-ul pe care îl va primi de la utilizatori, Facebook ar putea introduce noi opțiuni pe acest instrument. Peste câteva săptămâni la fi lansată și o versiune în limba spaniolă. Compania asigură utilizatorii că datele lor medicale vor fi în siguranță și nu vor ajunge la alte firme partenere.

Recent, Facebook a lansat în Statele Unite o funcție prin care utilizatorii sunt îndemnați să doneze sânge și să menționeze dacă sunt donatori de organe.

Facebook nu este singurul gigant care vrea să se lanseze în industria e-health. Recent, Apple a lansat un ceas inteligent care poate face electrocardiogramă, iar Amazon a cumpărat farmacia online PillPack.

Sursa: Daily Mail

Citește și Samsung pregateste un tricou care poate diagnostica boli de plamani