Platforma Medic Chat ofera gratuit consultatii online persoanelor de peste 50 de ani

In contextul pandemiei de COVID-19, Medic Chat, o platforma romaneasca de telemedicina, ofera acces gratuit la consultatii medicale online persoanelor care au peste 50 de ani. 

Pentru că în această perioadă este esențial ca în special persoanele în vârstă să stea cât mai mult în casă, vizitele la cabinetele medicale nu mai sunt o prioritate. Totuși, multe persoane au probleme de sănătate și simt nevoia unei consultații medicale, chiar și la distanță.

Cu ajutorul telemedicinei, oricine poate lua legătura cu un medic de familie sau cu un medic specialist, pentru o discuție online. Acesta este un aspect esențial, pentru că, potrivit unui studiu realizat de American Medical Association din SUA, aproximativ 70% din vizitele medicale sunt informaționale și doar în 30% din vizite ar fi nevoie și de o consultație fizică. Prin urmare, multe dintre problemele pacienților pot fi rezolvate și online, fără să fie necesară deplasarea la o clinică.

În România, aplicația Medic Chat oferă utilizatorilor posibilitatea de-a obține sfaturi medicale online, de la medici verificați. Pentru persoanele care au peste 50 de ani, platforma poate fi utilizată gratuit, accesând www.medic.chat și folosind codul de discount IZOLARE50, care este valabil până pe 10 aprilie.

Vezi și O aplicație de mobil poate fi un eficient tratament pentru depresie

Platforma folosește întrebări și răspunsuri text, iar medicii vor răspunde în cel mult 24 de ore. Pentru fiecare doctor prezentat pe platformă sunt disponibile informații profesionale (studii, experiență) și calificative oferite de alți utilizatori. Toate discuțiile de pe platformă sunt confidențiale, fiind cunoscute numai de către utilizator și medicul care răspunde.

În acest moment, platforma Medic Chat oferă acces la peste 100 de medici din 27 de specialități, printre care: Medicină de familie, Ginecologie, Dermatologie, Cardiologie, Urologie, ORL, Pediatrie etc. Datorită solicitărilor tot mai numeroase din ultima perioadă, numărul cadrelor medicale înscrise pe platformă aproape s-a dublat. 

De asemenea, în ultimul timp au apărut tot mai multe accesări din partea românilor din diaspora, dar și din partea unor cetățeni străini, deoarece mulți medici pot răspunde și în limba engleză. De aceea, fondatorii platformei iau în considerare extinderea proiectului la nivel internațional.

Platforma poate fi folosită pentru sfaturi medicale personalizate, interpretarea analizelor medicale, a doua opinie, informații despre teste și proceduri medicale. Medic Chat a fost înființat în urmă cu trei ani, iar ideea e apărut dintr-o problemă personală: fondatorii căutau soluții online pentru a obține informații medicale personalizate din surse de încredere. Neexistând încă o astfel de aplicație în România, au ales să o construiască. A fost primită cu succes de către români, înregistrând creșteri semnificative lună de lună.

Citește și O aplicație înlocuiește consultația la medic. Pune un diagnostic corect în 90 de secunde