Brățara Google pentru monitorizarea continuă a stării de sănătate

Cercetătorii de la Google au realizat o brăţară de monitorizare a stării de sănătate care va putea fi utilizată în testele clinice şi în testările de medicamente. Brățara Google oferă permanent cercetătorilor sau medicilor date despre evoluţia pacienţilor.

Dispozitivul experimental, dezvoltat în cadrul diviziei de cercetare Google X, poate măsura pulsul, ritmul cardiac şi temperatura precum şi informaţii privind mediul cum ar fi nivelul de lumină şi de zgomot. Brățara Google este un dispozitiv de precizie medicală și nu va fi lansat ca un produs pentru publicul larg. Andy Conrad, şeful echipei de cercetători, spune: “intenţia noastră este că acesta să devină un dispozitiv prescris pacienţilor sau care să fie folosit în testele clinice”

Citeste si Google și Apple reinventează sănătatea (industria de sănătate)

Medicii, cercetătorii şi producătorii de medicamente şi-au dorit demult o metodă de a monitoriza în mod continuu semnele vitale ale pacientului în afara laboratorului. Până acum, realizarea unui dispozitiv uşor de folosit şi care să furnizeze date multe şi precise a fost o provocare, spune Kara Dennis, Director MHealth la Medidata, o companie din New York specializată în analize de date.

Brațara Google și proiectele din eHealth

Google oferă deja aplicaţii pentru sănătate prin platforma Android Wear şi prin parteneri săi cum ar fi LG Electronics. Apple şi alţii au şi ei smartwatch-uri şi diverse dispozitive, dar marea majoritate nu sunt suficient de riguroase pentru a fi folosite în cercetare, afirmă Conrad.

Aici poate interveni Google X. Laboratorul a fost conceput astfel încât să poată aborda proiecte de mare anvergură şi cu bătaie lungă. Divizia de Ştiinţele Vieţii a realizat deja lentile de contact experimentale care pot citi nivelul zahărului pentru diabetici. La fel ca şi lentilele, brăţara va culege informaţiile în mod continuu.

Comapnia Google este dedicată inovației în sănătate, având în acest moment o multitudine de proiecte în eHealth, grupate pe 8 categorii, de la spațiu de stocare în cloud pentru genomul uman, la lupta împotriva îmbătrânirii. Puteți citi Cum cucerește Google domeniul sănătății digitale 

Sursă: Bloomberg.com