Ce face Apple Watch și de ce evită aplicațiile eHealth?

Apple Watch este o revoluție în tehnologia dispozitivelor purtabile inteligente și oferă excepționale oportunități care îl fac util oricui, oricând.

Apple Watch va fi disponibil publicului începând din 24 aprilie 2015. Producătorul l-a conceput în trei variante: Apple Watch (standard), Apple Watch Sport şi Apple Watch Edition (de lux). Ceasul este realizat în două mărimi: una cu ecran cu diagonala de 38 mm, care ţinteşte femeile şi copiii, şi alta de 42 mm, pentru bărbați. Există 38 de variante de Apple Watch. Trebuie făcută precizarea că aluminiul folosit la fabricarea Apple Watch Sport este cu 60% mai rezistent decât materialele folosite la carcasa modelului standard.

Ce face Apple Watch și cui îi este de folos (2)Apple a pătruns mai târziu în segmentul de piață al dispozitivelor wearables, dar imediat ce a intrat în horă a ocupat fără probleme una din pozițiile de top, iar Apple Watch este chiar și pentru cei mai critici analiști un dispozitiv de top care combină într-un mod aproape perfect estetica și funcționalitatea.

Din motive necunoscute – dar pe marginea cărora se pot face speculații și se pot descifra strategii viitoare de piață, Apple Watch nu înclude dispozitive de urmărire și monitorizare a sănătății, deși astfel de programe au fost ințial luate în calcul pentru ceasul inteligent, din această generație.

De ce a renunțat Apple la o oportunitate? Poate pentru că piața dispozitivelor wearables este la început și în plină dezvoltare și pentru că dezvoltarea unor dispozitive destinate exclusiv monitorizării sănătății o să fie mai necesară și mai rentabilă în viitorul apropiat?

Una din marile calități ale Apple Watch, care îl poziționează înaintea rivalilor de la Samsung Electronics, LG Electronics și Sony, este robustețea și eleganța ceasului. Că Apple Watch este un dispozitiv (aproape) perfect o dovedește studiul de la ABI Research care anunță că sunt șanse maxime ca Apple să vândă 11,8 milioane ceasuri doar în 2015. Astfel de cifre fac din ceasul inteligent de la Apple un lider incontestabil de piață. Aceasta crește probabilitatea ca viitorul model de ceas Apple să includă dispozitive de monitorizare a sănătății, dintre cele mai utile, mai ales că se prefigurează rezolvarea, în următorii doi-trei an a tuturori sincopelor legislative legate de domeniul eHealth.

Citește și: Google și Apple reinventează sănătatea

La ce e bun Apple Watch? La orice! Apple Watch este un accesoriu la modă, perfect integrat în ținutele omului modern. Împreună cu iPhone 6, Apple Watch oferă toate aplicațiile și oportunitățile pe care și le poate dori un consumator. Un argument este prețul Apple Watch care variază între limite extrem de largi, ceea ce-l face compatibil cu cele mai variate categorii de consumatori, diferența fiind una din marile găselnițe ale celor de la Apple. Prețul ceasului variază de la 350 la 18.000 de dolari, iar preţul șoc al coleției Edition, seria de lux a produsului, este un lucru pozitiv, care face din Apple un brand puternic.

Inventivitatea Apple se vede cel mai bine în funcția Digital Touch. Utilizatorul desenează ceva pe ecran, iar prietenii lui pot vedea pe ceasurile lor ce aceste „doodle-uri”. În plus toate notificările primite pe telefon pot fi văzute şi pe Apple Watch. Există aplicaţii incluse pentru Facebook, Instagram, Uber, WeChat sau Twitter. Apple a limitat posibilitatea de indexare a aplicațiilor pe Apple Watch – un alt semn din care se poate deduce interesul pentru viitor față de alte dispozitivele și înclusiv față de cele de monitorizare a sănătății.

Ceasul are o autonomie a bateriei de 18 ore în regim de utilizare normală.

Apple Watch vine pe o piață aproape fără concurență, în condițiile Motorola și LG au reușit să vândă doar puțin peste 800.000 de ceasuri inteligente care rulează sistemul de operare Android Wear dezvoltat de Google.

Citește și: Apple vrea să vândă 20 de milioane de ceasuri în 2015

Tim Cook, directorul executiv al Apple, susține că ceasul inteligent dezvoltat de Apple are utilități care îl vor face absolut indispensabil. Apple Watch va putea înlocui cheia de la maşină, portofelul, unele cărți de credit și lista este mult mai lungă. Tim Cook susține că ceasul Apple a fost gândit pentru a deveni indispensabil. ”O să te întorci după el, acasă, așa cum faci dacă ai uitat cheile și portofelul pentru că ceasul o să fie absolut indispensabil și extrem de personal, așa cum sunt bătăile inimii”, spune Tim Cook.

Ceasul inteligent de la Apple, în această ultimă versiune, are o mare obligație de îndeplinit, pentru ceea ce înseamnă tehnologia de vârf a acestui domeniu. Trebuie să convingă publicul și să cucerească piața, iar dacă aceste lucruri se vor întâmpla, ceea ce este extrem de probabil, Apple Watch o să deschidă noi posibilități și noi căi de abordare inclusiv în domeniul eHealth.

Sursa: businessspectator.com