Diabetul de tip 2 – program pilot pentru prevenţie

Samsung/S Health, Noom – un dezvoltator de aplicaţii mobile pentru sănătate şi CityMD – o reţea de centre medicale de urgenţă lansează la New York un program pilot care va lupta cu diabetul de tip 2.

Programul va include un număr de 670 de new-york-ezi diagnosticaţi cu prediabet iar Noom vrea folosească acest pilot pentru a dezvoltă un program de sănătate care ofere utilizatorilor atât protocoale de prevenţie cât şi terapii ale bolii aproape în timp real.

“CityMD este entuziasmat fie un partener în acest pionierat de dezvoltare a unor protocoale care vor influenţa evoluţia pacientului între vizitele la doctor” spune Richard Park, CEO-ul CityMD. “Când sunt aduse împreună, intervenţiile inovatoare de schimbare a comportamentului şi tehnologiile de vârf pot fi instrumente puternice în prevenirea instalării unei boli cronice. Înţelegem impactul unor astfel de programe pentru populaţia prediabetica şi diabetică poate fi extrem de semnificativ din punct de vedere economic precum şi foarte eficient în prevenirea instalării şi a apariţiei complicaţiilor asociate bolilor cronice.”

S Health oferă programe de coaching digitale care îi ajută pe utilizatori şi atingă ţintele. Aplicaţia foloseşte aceste date ca  creeze rezumate cu informaţiile despre sănătate. Utilizatorii îşi pot personaliza aplicaţia adăugând sau eliminând obiective şi alegând indicatorii pe care doresc -i urmărească. Conform datelor app store, SHealth a fost descărcatde 50-100 milioane ori.

În cadrul programului pilot Noom va include pentru început tensiunea, jurnalul meselor şi jurnalul exerciţiilor fizice precum şi greutatea dar ulterior va extiunde programul cătreinformaţiile privind dispozitivele medicale şi medicaţie.

Citeste si despre Masurarea glicemiei fara intepatura

Parteneriatul de faţă vine confirme ceea ce spunea, în 2014, David Rhew (Chief Medical Officer and VP for Global Healthcare) şi anume S Health a început o aplicaţie de fitness dar se va orienta treptat şi spre domeniul medical, în special către cel al bolilor cronice.

În septembrie, un articol al ClinicalTrials.gov mai anunţă şi Noom colaborează atât cu Icahn School of Medicine cât şi cu Mount Sinai hospital din New York şi Kaiser Permanentepentru testarea pe 200 de persoane timp de 12 săptămâni a unei aplicaţii pentru tulburări de alimentaţie.

mobihealthnews.com