GlucoTrack – un dispozitiv pentru măsurarea glicemiei fără înţepătură

După ce obţinut avizul Comunităţii Europene, compania israeliană Integrity Applications a demarat, recent, procedurile legale pentru a obţine avizul FDA necesar în vederea comercializării în Statele Unite a dispozitivului produs de ei, Gluckotrack, dispozitiv creat pentru măsurarea glicemiei fără înţepătură.

GlucoTrack îi permite utilizatorului  monitorizeze nivelul glucozei în sânge fără fie însă nevoie şi recolteze sânge. Utilizatorul poartă un clip pe ureche iar dispozitivul foloseşte o combinaţie de senzori pentru a determina nivelul glicemiei. Datele culese de clip sunt transmise apoi unui alt dispozitiv de dimensiunea unui smartphone. GlucoTrack trebuie calibrat la fiecare 6 luni, procedeu ce implică totuşi recoltarea de sânge.

Citeste cum și Google se implică în măsurarea glicemiei fără ac

“GluckoTrack realizează simultan 3 măsurători independente folosind tehnologia termică, tehnologia cu ultrasunete şi pe cea electromagneticase explică pe site-ul producătorului. “Rezultatele sunt interpretate, folosind un algoritm patentat, care permite apoi afişarea citirii pe un touchscreen color. Rezultatul este anunţat şi vocal, dispozitivul putând fi astfel utilizat şi de către nevăzători”.

Dispozitivul este deja comercializat în câteva ţări şi, potrivit declaraţiilor Integrity Applications, compania este în discuţii avansate cu un mare spital şi cu o universitate din Statele Unite pentru a realiza testele clinice necesare pentru obţinerea avizului FDA.

De altfel, ultimii ani au adus descoperiri revoluționare pentru diabetici și numărul aplicațiilor în domeniu a crescut și el exponențial. Iată-le pe cele mai bune Aplicatii diabet – Top 2015

Integrity Applications este o companie listată la bursă şi care a strâns fonduri de aproape 22.6 milioane USD.

Măsurarea glicemiei fără înţepătură  este o provocare foarte tentantă dar descurajantă şi se aşteaptă încă o metodă simplă şi precisă în ciuda faptului au existat mai multe tentative.

Probabil cea mai celebra metodă studiată în acest moment este cea a parteneriatului Google – Novartis care dezvoltă împreună nişte lentile de contact capabile măsoare nivelul glucozei. O altă încercare de astfel de lentile de contact vine din partea unui startup numit Madella Health. În acelaşi timp s-a mai anunţat şi Sano Intelligence a strâns 10.25 milioane USD pentru dezvoltarea unui dispozitiv de măsurare a glicemiei destinat welness-ului, în general, mai degrabă decât diabeticilor, în particular.

 

Citiți și Pacientul 2.0: Dispozitive și aplicatii pentru diabet

Sursa: mobihealthnews.com